Azerbaycan Kars Başkonsolosluğunun sorumluluk alanı 28’e yükseldi

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğunun sorumluluk alanı 28’e yükseldi

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, 17 il ile sınırlı olan sorumluluk alanlarının 28 ile çıktığını söyledi.

Volkan KARABAĞ

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Konsolos Burhan Novrozlu ile birlikte Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette Başkonsolos Guliyev’i Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yargıç Harmankaya ve Kars Gazeteciler Birliği Başkanı Adnan Karahan karşıladı.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu olarak Kars’ta yaklaşık 7 yıldır görev yapmakta olan Guliyev, bu süre zarfında birçok hizmetler gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Azerbaycan Kars Başkonsolosluğumuz 17 ilden sorumluydu. Son çalışmamızla birlikte Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Erzincan, Tunceli, Gümüşhane, Bayburt, Bingöl, Malatya ve Adıyaman illerini de sorumluluk bölgemize dahil ettik. Başkonsolosluğumuz artık 28 ilden sorumlu hale geldi. Kars yerel basınıyla da ortak çalışmalarımız dün olduğu gibi bugün ve yarın da devam edecektir.” dedi.

Guliyev, Kafkas Üniversitesi’nde 100 Azerbaycanlı öğrencinin de eğitim gördüğünü ve bu öğrenciler için Başkonsolosluk olarak ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiklerini de söyledi.

Başkan Harmankaya ise nazik ziyaretten dolayı Başkonsolos Guliyev’e teşekkür ederek, iki devlet bir millet olan Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinde gerçekleri yansıtmanın yerel basının görevi olduğunu vurgulayarak, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak 10 Azerbaycanlı üniversite öğrencilerine burs vermeyi önerdi. Başkonsolos Guliyev de nazik tekliften dolayı Harmankaya’ya teşekkür etti.

azerbaycan-kars-baskonsoloslugunun-sorumluluk-alani-28’e-yukseldi.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler