Bakan Akar, Kars’ta vatandaşlarla bir araya geldi

Bakan Akar, Kars’ta vatandaşlarla bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Kış 2023 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Gününe katılmak üzere geldiği Kars’ta cadde ve sokaklarda vatandaşlarla bir araya geldi.

Tacettin DURMUŞ

Azerbaycan Milli Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Kars Valisi Türker Öksüz ve tatbikata katılan askeri erkân ile birlikte Faikbey Caddesi ve Kazım Paşa Caddesini yürüyerek geçen Bakan Akar, Ebul Hasan Harakani türbesini ziyaret etti.

Ardından da Gazi Kars Bedestenini gezen Bakan Akar, burada bulunan vatandaşlarla ‘Kars’ yazısı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar Kars şehir merkezindeki gezisi kapsamında Türkiye’nin ilk ve tek Peynir Müzesini de gezerek Kars Valisi Türker Öksüz’den bilgi aldı. Bakan Akar ziyaretinin ardından havayolu ile Kars’tan ayrıldı.

Öte yandan Cumhuriyet tarihinin Kars’ta yapılan en geniş katılımlı kış tatbikatta, 189’u yabancı olmak üzere 2 bin 113 personelin yer aldı. Tatbikatta 43 değişik türde 651 araç, 28 farklı tür ve çapta 865 silah kullanıldı. Ayrıca TSK envanterine giren bazı silah ve cihazlar ilk kez bu tatbikatta kullanıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) planlı tatbikatlarından biri olan 'Kış Tatbikatı-2023', 18 Ocak'ta Kars'ta başladı. 9'uncu Kolordu Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nca Şehit İstihkam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı'ndaki tatbikata Türkiye, Azerbaycan, Bosna Hersek, Gürcistan, İtalya, Kazakistan, Kosova ve Özbekistan fiilen, Almanya, Bahreyn, Birleşik Krallık, Etiyopya, Katar, Kırgızistan, Kuveyt, Malezya, Moğolistan gözlemci olarak katıldı.

Tatbikatta Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov, Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler