Bakan Arslan: “Bu milletin karnı boş lafa tok”

Bakan Arslan: “Bu milletin karnı boş lafa tok”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Kusura bakmasınlar bu milletin karnı boş lafa tok.” dedi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Kars'ın Arpaçay ilçesinde Orman ve Su İşleri Bakanlığına bağlı DSİ Genel Müdürlüğünün 42 milyon TL maliyetli 6 tesisin temel atma töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti Kars Milletvekili adayı Prof. Dr. Yunus Kılıç ve A.Fetah Çetinkaya, DSİ Kars 24. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, kaymakamlar, belediye başkanları, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Bakan Arslan, “Son 16 yılda Kars barajlarıyla, sulama sularıyla gerçekten birçok yatırım aldı, almaya devam ediyor. Bizim hükümetlerimiz döneminde Kars’a son 16 yılda yapılan yatırım 10,5 Milyar TL (eski parayla 10,5 Katrilyon). İMF’nin kapılarında 100 Milyon borç bulabilmek için dilendiğimizi düşünürseniz ve o İMF’nin bize 100 Milyon borç verirken bize bir sürü şart koştuğunu düşünürseniz sadece Kars’a 10,5 Milyar yatırım. Allah sizden razı olsun 16 yıldır verdiğiniz güçlü desteklerle biz de sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle, sayın Başbakanımızın önderliğinde memleketimize bu kadar hizmet yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz. Söylediğimiz her şey Kars için diyerek, projelerle, eserlerle, yatırımlarla Kars’ı da Arpaçay’ı da Akyaka’yı da Susuz’u da Digor’u da Selim’i de Sarıkamış’ı da Kağızman’ı da daha iyi noktalara getiriyoruz, daha iyi noktalara getireceğiz.” dedi.

Bakan Arslan, “Bu millet 16 sene öncesini unutmadı ve oraya geri dönmeyecek. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan da AK Parti de projeleriyle konuşuyor. Vatandaş da projeleri çok iyi biliyor ve 'bana laf üstüne laf eden değil, taş üstüne taş koyan lazım' diyor. Bu güne kadar Kars’a birçok hizmet getirdik ve getirmeye devam ediyoruz. Yaşadığımız eşsiz bir coğrafyamız var. Tarihiyle, doğasıyla, tarımıyla, hayvancılığıyla, turizmiyle muhteşem bir coğrafyadayız. Bizim isteğimiz, bu coğrafyayı çok daha iyi hale getirerek bizden sonraki nesle daha iyi şartlarda bırakmak. Her eser buraya değer katıyor, her eser gençlerin burada iş bulaması anlamına geliyor. Yol ne kadar yaşam, hayat için kaçınılmazsa, su ondan daha önemli. Su yaşamımızın vazgeçilmezi, tarih boyunca tüm medeniyetler yol ve su kenarlarına kurulmuş. 16 yıldır Kars'ın yollarını, havalimanını yaparken hızlı tren Kars'a gelsin diye uğraşırken biliyoruz ki su da bunlar kadar kaçınılmaz ve önemli.” ifadesini kullandı.

Koçköy Barajı’nı çok önemsediklerini belirten Bakan Arslan, “Barajın maliyeti eski parayla 30 trilyon. Barajın tamamlanmasıyla 16 bin dekardan fazla alan suya kavuşacak. 16 yıldır verdiğiniz güçle memleketimize bu kadar hizmet yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz. Eserlerle, yatırımlarla tüm ilçeleri daha iyi noktalara getiriyoruz, getireceğiz. Sadece bizim bakanlığın Kars'ta devam eden büyük projelerinin sayısı 17 tane. Eskiden bir hükümet burada bir yatırım yaptığında ömür boyu konuşurdu.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı adaylarının seçim beyannamelerini açıkladığını hatırlatan Bakan Arslan, “Sayın Cumhurbaşkanımız seçim beyannamesini açıkladı, birçok proje ortaya kondu. Elbette ki muhalefet adayları da ortaya çıktılar, söylemeleri gereken 'tamam AK Parti şu projeleri yapıyor ama ben daha iyisini yapacağım, ben de şu şu projeleri yapacağım' demek. Düşünüyorlar, düşünüyorlar ortaya bir proje koyuyorlar bir bakıyorlar AK Parti yapmış. '18 yaşına kadar olan öğrencilere ücretsiz sağlık hizmeti vereceğiz' dediler, baktılar ki AK Parti yapıyor hem de 25 yaşına kadar yapıyor. 'Öğrencilere ücretsiz kitap, defter vereceğiz' dediler, zaten 15 yıldır kitap ve defterler öğrencilerin masalarında üzerinde ve üstelik ücretsiz. Bakıyor ki projelerin hepsini AK Parti yapmış, 'madem bizim projelerle AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ile rekabet etme şansımız yok o zaman AK Parti ne yaptıysa yıkacağız' dediler. Kusura bakmasınlar bu milletin karnı boş lafa tok. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı millet çok iyi görüyor. Bu millet 16 sene öncesini unutmadı ve oraya geri dönmeyecek. Dolayısıyla Recep Tayyip Erdoğan da AK Parti de projeleriyle konuşuyor. Vatandaş da projeleri çok iyi biliyor ve 'bana laf üstüne laf eden değil, taş üstüne taş koyan lazım' diyor.” dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Arslan ve beraberindekiler Koçköyü Gölet Sulaması, Kars Çayı Kafkas Üniversitesi Köprüsü, Digor Taşkın Koruma Tesisi, Susuz Aynalı Köyü Taşkın Koruma Tesisi, Sarıkamış Ortakale Taşkın Koruma Tesisi ve Susuz Taşkın Koruma Tesisi’nin temelini attılar.

Bakan Arslan daha sonra Arpaçay esnafını ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.

bakan-arslan-“bu-milletin-karni-bos-lafa-tok”-(8).jpgbakan-arslan-“bu-milletin-karni-bos-lafa-tok”-(7).jpgbakan-arslan-“bu-milletin-karni-bos-lafa-tok”-(6).jpgbakan-arslan-“bu-milletin-karni-bos-lafa-tok”-(5).jpgbakan-arslan-“bu-milletin-karni-bos-lafa-tok”-(3).jpgbakan-arslan-“bu-milletin-karni-bos-lafa-tok”-(1).jpgbakan-arslan-“bu-milletin-karni-bos-lafa-tok”-(2).jpgbakan-arslan-“bu-milletin-karni-bos-lafa-tok”-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler