Bakan Arslan Gürcistan'da

Bakan Arslan Gürcistan'da

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gürcistan'da 2'ncisi düzenlenen "Tek Kuşak, Tek Yol" temalı Tiflis İpekyolu Forumu'nun açılışına katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, başkent Tiflis’te "Tek Kuşak, Tek Yol" temalı Tiflis İpekyolu Forumu'nun açılışına katıldı. Foruma, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikaşvili, Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, Moldova Başbakanı Pavel Filip de katıldı.

Forumun açılış konuşmasını yapan Gürcistan Başbakanı Kvirikaşvili, ülkesinin İpek Yolu'na büyük önem verdiğini söyledi. Kvirikaşvili, "Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, Gürcistan, Türkiye ve Azerbaycan'la yakın işbirliği sayesinde Ekim ayında hizmete girdi. Bu demiryolu, Orta Asya ülkelerini Avrupa Demiryolu Ağı'na bağlayan alternatif bir rotadır. Gürcistan, çeşitlilik arz eden ekonomilere ulaşmanın yanı sıra küresel pazara da entegre olmaya çalışıyor. Gürcistan'ın Avrupa ve Çin, Anaklia’da derin deniz limanı ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ile olan serbest ticaret anlaşmalarının bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi.

Tiflis İpekyolu Forumu'na katılmak üzere Tiflis'te bulunan Bakan Arslan, Belarus Ulaştırma ve Ulaşım Bakanı Anatoly Sivak ile bir araya geldi. Bakan Arslan, sonrasında Gürcistan Ekonomi Bakanı Dimitri Kumsishvili ile ikili görüşmelerde bulundu. Bakan Arslan, Tiflis İpekyolu Forumu çerçevesinde düzenlenecek panel öncesi moderatör ile bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Arslan: “Yeni İpekyolu girişimi, dünya nüfusunun 4,5 milyarını ifade eden, çok önemli bir projedir” 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Dünya genelinde 60'tan fazla ülkeyi kapsayan Yeni İpekyolu girişimi, dünya nüfusunun 4,5 milyarını ifade eden, çok önemli bir projedir” dedi. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gürcistan'ın başkenti Tiflis’te "Tek Kuşak, Tek Yol" temalı Tiflis İpekyolu Forumu'nun açılışına katıldı. Bakan Arslan, açılışın ardından Tiflis İpekyolu Forumu çerçevesinde düzenlenen panelde konuşma yaptı. Bakan Arslan, “2003-2017 yılları arasında YİD modeli kullanılarak 16,4 milyar dolarlık ulaştırma yatırımı yapıldı. Şu an devam eden projelerin bedeli ise 25 milyar avro” dedi.

Türkiye’nin her yıl yaptığı kamu harcamalarının yaklaşık yüzde 30-35’lik kısmının ulaştırma ve haberleşme yatırımlarına ayrıldığını ifade eden Bakan Arslan, “Yap-İşlet-Devret sayesinde, kamu kaynakları kullanılmadan, hızlı ve verimli bir şekilde önemli projeleri tamamladık” diye konuştu.

Asya ve Avrupa’nın ortak noktasında bulunan Türkiye’nin, İpekyolu coğrafyasının önde gelen ülkelerinden biri olduğunu belirten Arslan, “Ülkemiz sadece coğrafi ve ekonomik bir geçiş noktası değil, aynı zamanda kültürel bir köprüdür” şeklinde konuştu.

“Dünya genelinde 60'dan fazla ülkeyi kapsayan Yeni İpekyolu girişimi, dünya nüfusunun 4,5 milyarını ifade eden, çok önemli bir projedir” ifadelerini kullanan Arslan, “Kazan-kazan anlayışına dayalı bu projenin hayata geçirilmesi ülkemiz için büyük önem arz ediyor” dedi.

bakan-arslan-gurcistanda--(1).jpgbakan-arslan-gurcistanda--(2).jpgbakan-arslan-gurcistanda--(3).jpgbakan-arslan-gurcistanda--(4).jpgbakan-arslan-gurcistanda--(5).jpgbakan-arslan-gurcistanda--(6).jpgbakan-arslan-gurcistanda--(7).jpgbakan-arslan-gurcistanda--(8).jpgbakan-arslan-gurcistanda--(9).jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler