Bakan Kılıç: Haksızlıktır…

Bakan Kılıç: Haksızlıktır…

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Kars’taki işlerin herhangi bir şekilde, herhangi bir bahane ile güvenlik bahanesiyle, hele hele güvenlik bahanesiyle işlerin yavaş gitmesini dile getirmek haksızlıktır.” dedi.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Sarıkamış Harekatının 102’nci anma etkinlikleri kapsamında Kars’a ve Sarıkamış’a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Kars Valiliğini ziyaret etti.

Kars Valiliğini ziyaret eden Bakan Kılıç Valilik şeref defterini imzaladı. Vali Doğan ise Bakan Kılıç’a plaket hediye etti.

Kars Valiliği Makam 2’nin önemine değinen Kars Vali Rahmi Doğan, “Burası Kazım Karabekir Paşa’nın karargahıydı. Kazım Karabekir’den önce Cenub-i Garbi Kafkas Hükümetinin Parlamento binası ve bu salon Parlamento olarak kullanılmış. Daha sonra Kars Antlaşması da yine bu tarihi binada imzalanmış. Şuan itibariyle biz Valilik binası olarak kullanıyoruz." dedi.

Vali Doğan Bakan Arslan ve Kılıç'ın arkasında duvarda asılı olan Ani Ören Yeri'nin fotoğrafının önemine değinerek, "Kars’ımızı biliyorsunuz, her yıl ziyaret ediyorsunuz ama bu yıl farklı olarak hemen arkanızda olan gördüğünüz Ani Dünya Tarih Listesine girdi. Hem Sarıkamış’ımız, hem Ani’miz, hem Harakani Hazretlerimiz ile birlikte Kars’ımızı daha çok tanıtmaya, daha çok insanımızı buraya getirmeye çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Hükümetin Cazibe Merkezi projesi ile ilgili de açıklama yapan Vali Doğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabi hükümetimizin en önemli projelerinden bir tanesi Cazibe Merkezlerinin ilan edilmiş olmasıdır. Kars keza Cazibe Merkezlerinden bir tanesi olarak ilan edildi. Dolayısıyla hükümetimizin ve devletimizin Kars’a ciddi yatırımları ve projeleri var. Biz bundan da Karslılar olarak memnuniyetimizi dile getirmek istiyorum.” 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise, “Ecdada yakışır bir anma programı gerçekleştirdik.” dedi. Bakan Arslan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a ithafen, “Özellikle Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, son yıllarda bu etkinliklerin çok daha anlamlı bir şekilde yapılabilmesi, çok daha fazla duyulabilmesi hatta ülkenin her yerine yayılabilmesi adına olağanüstü bir gayretleri var. Tabi biz 2 gün yaşıyoruz bu olayı ama değerli bakanım ekibi ile aylar öncesinden bunun hazırlıklarını yapıyor. Hatta aylar öncesinden bunun hazırlığını yapıyor demek bile bir eksiklik, aylar öncesinden Sarıkamış’ın hazırlığını yapıyor ama 12 ay boyunca ülkenin her yerinde ecdadı anmak adına çok güzel programlar yapıyorlar. Bu konuda kendilerine müteşekkiriz. Kars önceliğinde biz sıklıkla burada arkadaşlarla bir araya geliyoruz. Son olarak Kars’ta, ilçelerde Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizin daha çok spor yapabilmesi, daha çok fazla imkanlara sahip olabilmesi adına neredeyse her ilçemizde birden fazla projeniz var, bu konuda da sizlere müteşekkiriz. Eminim ki biz Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kars’ın da bu alandaki ihtiyaçlarının farkında olarak hızlı bir şekilde gideriyoruz. Ama amacımız daha iyi hale getirmek. Bu daha iyi hale getirmek adına da elbette ki sizlerden talebimiz olmaya devam edecektir. Bu etkinliklerde değerli hanımefendi ile birlikte Sarıkamış Şehitleri Anma Etkinliğinde bizleri yalnız bırakmayan sayın Bakanımıza Kars halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Doğan’ın Cazibe Merkezleri açıklamasına da değinen Bakan Arslan, “23 ilin bu anlamda kalkınmışlık farkının giderilmesi ve diğer illerimizin seviyesine gelmesi adına hükümetimizin aldığı çok önemli, çok güzel bir karardır. Biz Bakanlar Kurulunda bunu çok sıklıkla konuşuyoruz, tartışıyoruz.” ifadesini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ise Sarıkamış Şehitleri anma etkinliklerinin 81 ilde eşzamanlı yapıldığını kaydederek, “Her yıl Kars’a gelip Sarıkamış’a gidip orada ecdadımızı anma programını ve yürüyüşünü gerçekleştiriyor olmak bir ayrıcalık. Ama gerçekten biz istedik ki bu sadece Kars’ta ve Sarıkamış’ta olmasın, ülkemizin 81 ilinde olsun ve bundan dolayı artık Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak bu yürüyüş, bu anma programları gerçekleştiriliyor. Bu bize neyi getiriyor? Kars’ta, Sarıkamış’ta, Allahuekber Dağlarında ecdadımızın 102 sene önce yaşamış olduğu o fedakarlığı, göstermiş olduğu o fedakarlığı tüm gençlerimizin, tüm milletimizin hatırlaması, bilmesi ve bu konudaki hassasiyetleri yaşamasını getiriyor. Bir şey daha getiriyor bize, bu anmalardır ki milletimizin zihnine devletine, milletine sahip çıkma olgusu daha da yoğun bir şekilde yerleşiyor. Bazen soruyorlar; milli, manevi değerleri eğitimi yapıyorsunuz, niye böyle bir şeyler yapıyorsunuz, eğitim kurumu musunuz? Bizde onlara şöyle cevap veriyoruz; milli ve manevi değerlerimizi öğrenmek hangi yaşta olursa olsun ve hangi fırsatta olursa olsun hepimiz için bir ayrıcalıktır. Ama bunu öğretmek, bunu aktarmak bizim gibi sorumluluk makamları olan kişilerinde görevidir. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın başkanlığında 2002’den beri Türkiye’deki 14 yıldır devam eden değişim sürecinde, şimdi Başbakanımız sayın Yıldırım beyden devam eden bu süreçte Türkiye’de çok şey gelişti, değişti. İnşallah 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize de aynı şeklide, aynı kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. İşte bu programlar, bu anmalar bizim için bu anlamda belirleyicidir. Biz böyle inanıyoruz. Milletimizde bizim bu inancımıza ve düşüncemize değer veriyor, bunu istiyor ki bize bu anlamda yıllardır destek veriyor ve bizi görev başına getiriyor. Bunu parti olarak söylüyorum. Dolayısıyla bizde bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Ahmet Arslan bey gibi değerli dava arkadaşlarımızla bu yolda yürümeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Kars Şehir Stadyumun güvenlik bahanesi ile işin süresinin uzatılması konusuna da sert tepki gösteren Bakan Kılıç, “Kars geneline gelecek olursak, tabi ki Kars ile ilgili devam eden birçok yatırımımız var, biten yatırımımız var ve biliyorum Kars’ta son günlerde kamuoyunda müzakere edilen bir konu oldu. Bu da özellikle merkezdeki stadyumun yenilenmesi ile alakalı yapılan çalışmaların ortaya konan süreç içerisinde buradan açıkça söylüyorum herhangi bir şekilde baskı olarak algılanmasın ama Kars’ta bir olumsuzluk yok. Ülkemizin hiçbir yerinde hiçbir yatırım hiçbir olumsuzluktan etkilenip de duracak, yavaşlayacak değildir. Bizim kararlılığımız ortadadır, hükümetimizin kararlılığımız ortadadır, Cumhurbaşkanımızın kararlılığımız ortadadır. Bu anlamda bize verilen talimat açıktır. Dolayısıyla yükleniciler açısından söylüyorum, bize bu noktada ayak uyduramayanlar, hızımıza yetişemeyenler siz ‘siz bu işi beceremiyorsanız, biz bu işi becerecek kişilerle yolumuza yürümeye devam ederiz’ der, yolumuza yürürüz. Kars’taki işlerin herhangi bir şekilde, herhangi bir bahane ile güvenlik bahanesiyle, hele hele güvenlik bahanesiyle işlerin yavaş gitmesini dile getirmek haksızlıktır. Ben burada bunu açıklıkla söylüyorum, Sarıkamış’taki Gençlik Merkezi inşaatımız ile alakalı biliyorsunuz, oradaki müteahhidimizin maalesef kendi işlerinin iyi gitmemesi sebebiyle bir değişiklik olma durumu oldu, bununla ilgili çalışmalarında son noktasına gelmiş vaziyetteyiz. Biz Kars’ın ne zaman anlamında, ne tesis anlamında hiçbir mağduriyet yaşamaması için yapılması gereken her şeyi yapacağız. Hızlandırılması gereken ne varsa hızlandırılacak. Tekrar söylüyorum bu hızımıza yetişemeyenlerle de o zaman yollarımızı ayırırız. Çünkü Türkiye’nin ve Kars’ın kaybedecek 1 saniyesi dahi yok. Bu anlamda kararlılığımız ortadadır.” dedi.

Kars’ta kapasitelerin 3 yıl da 3 katına çıktığının altını çizen Bakan Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kredi Yurtlar Kurumumuzun da son yıllarda Kars’taki gelişimi ile beraber şuanda 6 binin üzerine kapasiteye ulaşmış durumdayız. Bu üç sene öncesine kadar 2 bin civarında olan bir kapasitenin üç sene içerisinde nerelerden nerelere geldiğinin göstergesidir. Önümüzdeki yıllar için hem kendi yatırım planımızda olan hem de bizim farklı usullerimiz ile hayata geçireceğimiz yatırım programımızda olan yurt inşaatımız vardır. Bunlar da devam edecek. Dolayısıyla Kars, Gençlik ve Spor Bakanlığının görev alanı olan konular içerisinde her zaman olduğu gibi bundan sonra da gerekli her türlü desteği ve yatırımı alacaktır. Bu bizim Türkiye’ye ve Kars’a sözümüzdür. Biz Cumhurbaşkanımızdan böyle öğrendik, başladığımız işi en kısa süre içerisinde vatandaşımızın hizmetine sunmak. Bize öğretilen budur. Dolayısıyla bizde bu şekilde ki bu yolda yürümeye devam edeceğiz.”

Valilik ziyaretini tamamlayan Bakan Arslan ve Kılıç beraberindeki misafirler ile birlikte Ebul Hasan Harakani Türbesini ziyaret ettiler. Ziyaretin ardından Bakan Arslan ve Kılıç hava yolu ile Kars’tan ayrıldılar.

bakan-kilic-haksizliktir…-(2).jpgbakan-kilic-haksizliktir…-(1).jpgbakan-kilic-haksizliktir…-(3).jpgbakan-kilic-haksizliktir…-(4).jpgbakan-kilic-haksizliktir…-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler