Bakan Özer’den, Kars’a 422 milyon TL’lik ilave bütçe müjdesi!

Bakan Özer’den, Kars’a 422 milyon TL’lik ilave bütçe müjdesi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kars’a tahsis etmiş olunan 445 milyon TL’lik eğitim yatırımları bütçesine 422 milyon TL ilave yaparak 867 milyon TL’ye çıkarttıklarını müjdeledi.

Volkan KARABAĞ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kars İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Özer, “2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı olarak Kars’taki yeni okul yapımları, güçlendirme çalışmaları, yık-yap kapsamında yapılacak okullarla ilgili Kars’a tahsis etmiş olduğumuz eğitim yatırımları bütçesi 445 milyon TL idi. Bugünkü İl Değerlendirme Toplantımızda Kars’taki eğitimin kalitesini daha fazla artırabilmek için ve hızlı bir şekilde yatırımları ve ihtiyaçları karşılayabilmek için bütçemize 422 milyon TL’lik ilave bütçe koyarak Kars’taki Milli Eğitim Bakanlığı bütçesini 867 milyon TL’ye çıkartmış bulunuyoruz.” dedi.

ÜLKEMİZDE DOĞALGAZA ERİŞİMİ OLAN TÜM OKULLAR DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Okulların güvenli okul olmasına önem verdiklerini de söyleyen Bakan Özer, “Dolayısıyla 2022 yılı içerisinde güçlendirme ve yık-yap kapsamındaki tüm okullarımızı hızlı bir şekilde tamamlayıp, bir sonraki eğitim-öğretim yılında artık güçlendirme ile ilgili sıkıntısı olan bir okulumuzun olmasını istemiyoruz. Bu kapsamda güçlendirme ile ilgili tüm ödeneklerimizi tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde Kars’ımıza tahsis ettik. Yine sadece Kars’ta değil tüm illerimizde doğalgaza erişimi olup da doğalgaz dönüşümü yapılmayan okulun kalmaması için çok ciddi bütçe ayırdık, Kars’ta bunlardan bir tanesi. İnşallah, zaten mevcut doğalgaza erişimi olan okullarımızın dönüşümü yapıldı, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında yeni doğalgaz erişimi olan ilçelerimizdeki okullarımızı da dönüştürerek tüm okullarımız doğalgaza erişimi olacak.” ifadesini kullandı.

İSTANBUL VE İZMİR’DEN SONRA KARS’A DA YAPILACAK

Bakan Özer, Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun İstanbul ve İzmir’den sonra Kars’a da yapacaklarının müjdesini vererek, “Bu yatırımlar kapsamında Kağızman ilçemize 1 ilkokul, 1 ortaokul yapacağız, merkezde Halefoğlu köyümüze 1 ortaokul yapacağız. Bugünün en önemli projelerinden bir tanesi “Özel Eğitim” ile ilgili Kars’ımıza vermiş olduğumuz yatırımdır. Özel Eğitim Uygulama Okulu ama ilave olarak daha önce açıklamıştım 18 yaş üzeri engeli olan vatandaşlarımızın sadece bu vatandaşlarımıza tahsisi İstanbul ve İzmir’de 1’er tane Halk Eğitim Merkezi açmıştık. 1 tane de Kars’a bu merkezden yapacağız. Özel Eğitim Uygulama Okulu ile birlikte bu Halk Eğitim Merkeziyle aynı bina içerisinde Kars’ımıza kavuşturmuş olacağız. Ayrıca Kars’a yeni bir Fen Lisesi ile tarım ve hayvancılık alanında çok güçlü alt yapıya sahip Tarım Lisesi yapacağız.” şeklinde konuştu.

3 BİN YENİ ANAOKULU YAPILIYOR

Ülke genelinde 3 bin anaokulu yapılacağını da vurgulayan Bakan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu dönem en öncelik verdiğimiz alanlardan bir tanesi okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını yükseltmek. Dolayısıyla tüm Türkiye’de, 81 ilde ve 922 ilçede vatandaşlarımızın çocuklarının okul öncesi eğitime erişimini artırmak için 3 bin tane anaokulu yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu açıkladı, bu kapsamda Kars’ta anaokulu sayılarını artırmıştık 5 tane daha ilave anaokulu yapma kararı aldık. Yine yık-yap kapsamında yıkılmış olan ama yapılmamış olan 4 ortaokul ve 1 ilkokulu da hemen bugün yapım iznini vererek yatırım programına dahil etmiş bulunuyoruz.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Vali Öksüz tarafından Bakan Özer’e Sarıkamış obsidyen taşından yapılma hediye takdim etti.

Bakan Özer daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek partililerle basına kapalı bir toplantı yaptı. Bakan Özer daha sonra Kars’ın Kağızman ilçesine giderek Kağızman Ahmet Arslan Fen Lisesi’nin açılış törenine katılacak.

bakan-ozer’den,-kars’a-422-milyon-tl’lik-ilave-butce-mujdesi!-(1).jpegbakan-ozer’den,-kars’a-422-milyon-tl’lik-ilave-butce-mujdesi!-(6).jpgbakan-ozer’den,-kars’a-422-milyon-tl’lik-ilave-butce-mujdesi!-(5).jpgbakan-ozer’den,-kars’a-422-milyon-tl’lik-ilave-butce-mujdesi!-(7).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler