Başarılı Miniklere Gezi Ödülü!

Başarılı Miniklere Gezi Ödülü!

Kars Arpaçay Kaymakamlığı ve Arpaçay Belediyesi ile Köprübaşı Belediyesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu öğrenci değişim projesi kapsamında EOG sınavında başarılı olan 13 öğrencinin katılımıyla Manisa ve İzmir’e gezi düzenlendi.

Kars Arpaçay Kaymakamlığı ve Arpaçay Belediyesi ile Köprübaşı Belediyesinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu öğrenci değişim projesi kapsamında Arpaçay merkez ve köylerindeki ortaokullarda öğrenim görmekte olup TEOG sınavında başarılı olan 13 öğrencinin katılımıyla Manisa ve İzmir’e gezi düzenlendi.

Sene başında öğrencilere duyurusu yapılan ve ilçe merkezi ile köylerindeki her ortaokuldan birinci olan öğrencilerin ödüllendirilmek amacıyla gönderildiği gezi stresli okul maratonu sonrasında minik öğrenciler için hem dinlenme hem de ödül niteliğinde oldu. 6 günlük gezinin ilk gününde Harakani Havalimanından uçakla İzmir’e inen Arpaçaylı öğrencileri Köprübaşı Belediyesi ekipleri karşılarken, minikler gezi boyunca Manisalı öğrencilerin evlerinde kalarak onlara misafir oldu.

Gezi boyunca oldukça yoğun bir program düzenlenirken etkinlikler, sergiler, açık alanlar, müze, hayvanat bahçesi gibi yerler gezildi. Köprübaşı Çilek Festivali’ne de katılan Arpaçay kafilesi ilk kez çilek hasadına katılarak tarlalardan elleriyle çilek topladılar. Programda kahvaltılar misafir olunan evlerde yapılırken Saraycık Kaplıcaları, Organik Gül Serası, Halep keçisi üretim çiftliği ve Borlu Mermer İşletme Tesisleri de ziyaret edilen duraklar oldu. Minik öğrenciler Çilek Festivali kapsamında Mustafa Ceceli konserini de izleme fırsatı buldular. Çilek, nar, badem ve zeytin tarlalarını ziyaret ederek tarımsal faaliyetleri yerinde inceleyen minikler üretim faaliyetlerini de yerinde gördüler. İzmir’de ise Teos Marinası ve Akkum Plajının yanı sıra şehir merkezi, tarihi yerler ve hayvanat bahçesi ziyaret edilen duraklar oldu.

Gezi ile ilgili açıklama yapan Kaymakam Faruk Erdem; her sınavla ilgili gençleri teşvik etmek ve başarılı olanları ödüllendirmek amacıyla çeşitli ödüller koyduklarını bu kez de TEOG sınavı ile ilgili başarılı öğrencileri gezi ile ödüllendirdiklerini ifade etti. Ayrıca yakın ilgi ve alakalarını bir an olsun esirgemeyen ve Manisa gezisi boyunca her anlamda kendilerine yardımcı olan Köprübaşı Kaymakamı Abdülkadir Çelik, Belediye başkanı Zafer Mergen ve kıymetli eşlerine ilçemiz adına teşekkür eden Kaymakam, Türkiye’nin en doğusundan en batısına uzanan bu gezi ile mesafeleri yok ettiklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler