Başkan Adem Ertaş: "Buzağı destekleri 1'inci dönem icmalleri askıda"

Başkan Adem Ertaş: "Buzağı destekleri 1'inci dönem icmalleri askıda"

Her zaman çiftçinin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Ertaş, "Kars’ta 1. icmal buzağı desteğinde 144 bin buzağı tespiti yapıldı ve askıya çıkmıştır." dedi.

Volkan KARABAĞ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi, Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu ve Kars Ziraat Odası Başkanı Adem Ertaş, 2022 yılı 1. dönem buzağı destekleme icmalleri , 6243 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ve 2022/36 sayılı Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Tebliği hükümleri gereği 25 Ocak 2023-07 Şubat 2023 tarihleri arasında askıya çıktığını hatırlattı.

Başkan Ertaş, çiftçilerin listeleri kontrol edilmesi ve olası itirazların 7 Şubat'tan önce yapılması gerektiğini bildirdi.

Her zaman çiftçinin yanında olduklarını vurgulayan Başkan Ertaş, “Kars’ta 1. icmal buzağı desteğinde 144 bin buzağı tespiti yapıldı ve askıya çıkmıştır. Destek alacaklar normal yeni doğan 700 lira, suni 900 lira, soy kütüğüne bağlı olanlar 1075 lira destekleme alacaklar. İcmaller muhtarlıklara gönderildi. Herkes tespitlerini kontrol edip, eksik olanlar dilekçe verebilir.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler