Başkan Fettah Çapkurt mazbatasını aldı

Başkan Fettah Çapkurt mazbatasını aldı

Kars Barosunun 20. Olağan Genel Kurulunda güven tazeleyerek yeniden başkan seçilen Fettah Çapkurt, mazbatasını aldı.

Tacettin DURMUŞ

9 Ekim’de gerçekleştirilen genel kurul seçiminde kullanılan 162 oydan 94’ünü alarak yeniden başkan olan Fettah Çapkurt’a mazbatası düzenlenen törenle verildi.

Adliye binası içerisinde bulunan Baro Başkanlığında düzenlenen törende; Kars Barosu Başkanı Avukat Fettah Çapkurt’a mazbatası Kars Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Tuğba Ünver tarafından verildi. Başkan Çapkurt’a mazbatasını veren Hakim Tuğba Ünver, seçimde emeği geçen herkese teşekkür ederek sonucun Kars için hayırlı olmasını diledi.

Güven tazeleyerek yeninden Kars Baro Başkanı seçilen Av. Fettah Çapkurt da gazetecilere yaptığı açıklamada; seçimde emeği geçen her kese teşekkür ederek sonucun Kars Barosu mensuplarına ve adliye camiasına hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Demokrasiyi, özgürlükleri ve insan haklarını savunmaya devam edeceklerini de açıklamasında belirten Başkan Çapkurt, “Artık seçim sürecini geride bıraktık. Artık icraat dönemidir. Kars Barosu eskiden olduğu gibi Demokrasi, özgürlükler ve insan hakları konusunda gerek ilimiz gerekse ulusal ölçekte birçok faaliyete imza atacaktır. Ben yeni dönemde Kadın Komisyonumuz, Çocuk Komisyonumuz ve Avukat Hakları komisyonlarında yer alacak arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyorum. Seçimde emeği geçen her kese teşekkür ediyorum. Yeni dönem Baromuz, adliye camiamız ve Kars halkı için hayırlı olsun” dedi.

Törenin ardından, mazbatasını alan Kars Baro Başkanı Fettah Çapkurt, 20. Olağan Kongre sonrası kesinleşmiş tutanağı da gazetecilerle paylaştı.

Tutanakta; 9 Ekim 2022 tarihinde Kars Barosunda yapılan Baro Başkanlığı seçimi sonucunda; kesinleşmiş üye sayısının 183, oy kullanan üye sayısının 163, geçersiz oy sayısının 1 ve geçerli oy sayısının ise 162 olarak kaydedildiği bilgisi yer aldı. Ayrıca adaylardan mevcut başkan Fettah Çapkurt’un geçerli 162 oyun 94’ünü aldığı, diğer aday Alpay Yıldız’ın da 68 oy almış olduğu; bu sonuca göre Kars Barosu Başkanlığına Av. Fettah Çapkurt’un yeniden seçildiği bilgisi yer aldı.

kars-barosu-lstesi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler