Başkan Toraman’dan çağrı: “Karslı öğrencilere burs verin”

Başkan Toraman’dan çağrı: “Karslı öğrencilere burs verin”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kars İl Başkanı Taner Toraman, üniversiteyi kazanan Karslı öğrencilere burs verilmesi için şehirde bütçesi olan tüm kişi ve kuruluşlara çağrıda bulundu.

Volkan KARABAĞ

Bu çağrıyı 2022-2023 öğretim yılı için yaptıklarını da belirten Başkan Toraman, halkın teveccühü ile yapılacak genel seçimler sonucunda, CHP ve Millet İttifakı iktidarında tüm öğrencilere geri ödemesiz burs verilmesini sağlanacaklarını söyledi.

Çok sayıda öğrencinin yurt ve burs sorunu yaşamakta olduğunu açıklamasında belirten Başkan Toraman açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kıymetli hemşehrilerimiz, hükümetin uyguladığı ekonomik ve sosyal politikalarla yurttaşlarımız artık geçinemez durumdadır.  Yaklaşan kış koşulları, gıda ve tüm tüketim alanlarında artan zamlarla gıdaya ve elektriğe bu yıl yüzde 95 ila yüzde 200 arasında zam yapıldı. Doğalgaza yüzde 164 zam yapıldı.

Kimin geliri bu kadar arttı da bu kadar büyük bir yük ailelerin sırtına yüklendi. Buda yetmezmiş gibi velilerimize giyim, kırtasiye ve yurt sorunu da başlı başına bir dert oldu. Karslı vatandaşlarımız, geçen yıl kuraklık ve 2,5 yıldan beri devam eden Covid-19 salgını nedeniyle ekonomisindeki daralma nedeniyle zorlukla geçimlerini sürdürmeye çalışırken, il dışında üniversite kazanan çocuklarının okullara nasıl kayıt yaptıracakları da apayrı bir sorun oldu. Bu nedenle yurttaşlarımıza nefes aldırmak hepimizin görevi olmalıdır.

Kars'ta faaliyet gösteren Kars Ticaret Borsasına, Kars Esnaf ve Sanatkârlara, Ticaret ve Ziraat Odalarına, MÜSİAD'a, Vakıflara, Birliklere, tüm işletmelere, fabrika sahiplerine, müteahhitlere, iş insanlarına... Özetle tüm ekonomik kurum, kişi ve işletmelere ortak çağrımızdır: Üniversiteyi kazanan ve Kars dışında okuyan Karslı öğrencilerimize burs veriniz. Ekonomik durumu iyi olan hemşehrilerimiz üniversitelerde okuyan il dışındaki Karslı çocuklarımıza burs vermelidirler. Eğer veriyorlar ise verdiği sayıyı artırmalıdırlar.

Bu çağrı yalnızca Kars Ticaret Borsasına yapılan bir çağrı değildir, Kars'taki tüm oda ve birliklere de yapılan bir çağrıdır. Kars Ticaret Sanayi ve Odası, Esnaf Odası, MÜSİAD, Ziraat Odası ve diğer kurumlar ülkemizin değişik bölgelerinde üniversitelerde okuyan Karslı öğrencilerimize burs vermelidirler.

Aynı şekilde Kars Belediyesi de burs verebilir.

Çok sayıda öğrenci kardeşimiz yurt ve burs sorunu yaşamaktadır. Yurt sorunu iktidarların çözeceği bir konu iken bu konuda 20 yıldır yeterli yatırım yapılmadığını çok acı bir şekilde hep birlikte yaşıyoruz.

Açılan üniversitelerin çoğunluğu alt yapıları olmadan açılmakta ve sonucunda öğrenci kardeşlerimiz ve aileleri mağdur olmaktadır. Burs konusu da aynı şekilde öğrenci kardeşlerimizi ve ailelerini zorlamaktadır. Yurt konusunda bir şey yapamayız ancak burs konusunda birçok şey yapabiliriz. Biz CHP Kars İl Başkanlığı olarak İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere 20/30 öğrencimize, burs vermek isteyen kişilerle veya belediyelerle dayanışarak burs almalarını sağlıyoruz.

Yeterli mi? Tabi ki değil.

Bu nedenle Kars'taki bütçesi olan tüm kuruluşlara çağrıda bulunuyoruz.

Ülkemizin farklı yerlerinde üniversitelerde okuyan Karslı öğrencilerimize burs verilmelidir.

Bu çağrımız 2022-2023 öğretim yılı için geçerli çünkü halkımızın teveccühü ile yapılacak genel seçimler sonucunda CHP ve Millet İttifakı iktidarımızda tüm öğrencilerimizin geri ödemesiz burs almaları sağlanacaktır.”

Önceki ve Sonraki Haberler