"Bayrak Adam"ın vatan sevdası: Her tepeye bir bayrak
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Mahallesi'nde yaşayan Feyzullah Coşkun, köyünde gördüğü her tepeye Türk bayrağı dikmesiyle tanınıyor.
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı Mahallesi'nde yaşayan Feyzullah Coşkun, köyünde gördüğü her tepeye Türk bayrağı dikmesiyle tanınıyor.
"Bayrak Adam" lakabıyla bilinen Coşkun, vatan ve bayrak sevgisini yıllardır büyük bir özveriyle sürdürüyor.
15 ile 17 metre uzunluğundaki bayrak direklerini köydeki vatandaşların yardımıyla tepelere taşıyan Coşkun, 24 metrekare büyüklüğündeki Türk bayraklarını bir bir dalgalandırıyor.
Her bayrak diktiğinde gurur ve mutluluk yaşadığını belirten Coşkun, "Ömrüm yettiği sürece gördüğüm her tepeye bayrağımızı dikeceğim. Bayrak sevgimden asla vazgeçmeyeceğim" dedi.
Diktiği son bayrağı şehit öğretmenler anısına göndere çeken Coşkun, hem kendi mahallesi Bağbaşı'na hem de komşu Pehlivanlı Mahallesi'ne birçok bayrak kazandırdı. Köylüler de onun bu vatansever davranışından büyük gurur duyduklarını ifade etti.
Bayrak sevgisini hayatının merkezine koyan Feyzullah Coşkun'un örnek davranışı, yörede takdirle karşılanıyor.
Kaynak: