BDP Başkan Adayı Yusuf Yıldırım Kars’ta!

BDP Başkan Adayı Yusuf Yıldırım Kars’ta!
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin Kars Belediye Başkan Adayı Yusuf Yıldırım, partisi tarafından Van'da aday gösterilmesinin ardından karayolu ile Kars'a geldi.

BDP Başkan Adayı Yusuf Yıldırım Kars’ta!

-YILDIRIM, “ONURLU DURUŞUM VE KİŞİLİĞİM İLE ÖRTÜŞEN BİR PARTİ OLDUĞU İÇİN BARIŞ VE DEMOKRASİ PARTİSİ’NDEN KARS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDUM”

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’nin Kars Belediye Başkan Adayı Yusuf Yıldırım, partisi tarafından Van’da aday gösterilmesinin ardından karayolu ile Kars’a geldi.

Yıldırım daha sonra beraberinde BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve ilçe belediye başkan adayları ile il binasında partilileriyle bir araya geldi.

DİGOR VE DAĞPINDAR ADAYLARI, DAHA SONRA AÇIKLANACAK

BDP Kars İl Başkanı Turgut Taşkıran il binası önünde toplanan partililerine, Kars Belediye Başkan Adayı Yusuf Yıldırım ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı. BDP olarak 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde iddialı olduklarını belirten Taşkıran, Digor ve Dağpınar Beldesi belediye başkan adayların ise teknik bir nedenden dolayı şuanda açıklayamadıklarını ve daha sonra açıklayacaklarını da kaydetti.

Taşkıran’ın ardından söz alan Yusuf Yıldırım, onurlu duruşu ve kişiliği ile örtüşen bir parti olduğu için Barış ve Demokrasi Partisi’nden Kars Belediye Başkan adayı olduğunu söyledi. Türkiye’de şu anda 99 belediyeye sahip olduklarını da dile getiren Yıldırım, bu belediyelerden bir tanesinde bile yolsuzluk soruşturmasına rastlanmadığını da söyledi.

TEREKEMESİYLE, AZERİSİYLE, YERLİSİYLE, KÜRDÜYLE VE TÜRKMENİYLE HER KESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM

Ayakkabı kutularına varıncaya kadar yolsuzluğa bulaşmış iktidar partisi ve diğer partilerin durumun ortada olduğunu da iddia eden Yıldırım, partililere yönelik yaptığı konuşma da ayrıca şu ifadeleri kullandı:

BDP belediyelerimizin başarıları ortadadır. Bunun için Batman’a, Diyarbakır’a kadar gitmeye gerek yok. Hemen yanı başımızdaki Kağızman, Digor, Dağpınar ışıl ışılken Kars merkez ve diğer ilçelerimizin halini görüyorsunuz. O yüzden Allah’ın izniyle ve siz Kars halkının desteğiyle Kars’ı da pırıl pırıl yapacağız.

Ben Terekemesiyle, Azerisiyle, Yerlisiyle, Kürdüyle, Türkmeniyle her kese eşit şekilde yaklaşan bir belediye başkanı olacağım. Bu konuda beni tanıyalar çok iyi biliyor. Kars halkı, ‘iktidar partisine oy verelim ki hizmet görelim’ yalanlarına kanmasın. Oysa gördük ki bu söylemlerin hepsi kocaman birer yalanlardı. Çünkü 20 yıldır belediye başkanları, iktidar partisinden yer aldılar ve maalesef ki Kars’ın durumu ortadadır.” Dedi.

YANDAŞLARA RANT KAPILARINI KAPATACAĞIZ

Yıldırım konuşmasında belediye başkanı seçilmesi durumunda hayata geçireceği bazı projelerini ise şu şekilde aktardı:

“Yandaşlara rant kapılarını kapatacağız. Halka hizmet kapılarını açacağız. Yolsuzluk, rüşvet kapılarını kapatacağız. Halka açık şeffaf belediyeciliğin kapılarını açacağız. Halkların kardeşliğin eve eşitliğin esas olan özgün yönetimin kapılarını açacağız. Velhasıl demokratik bir ülke için, demokratik bir toplumun temellerini atmak için öz yönetim modeli oluşturarak özgür kimliğimize varmanın çalışması ve çabası içinde olacağız.

Bu itibarla bağrımızdan çıkan bir kardeşiniz olarak gönlünüzde kalıcı bir şekilde kalmanın gayreti ininde olacağım. Hepinizi en derin saygılarımla selamlıyorum. Kars’ta bir devrim bir tarih yazmak için tüm Kars halkını yoldaşım olmaya ve beraber çalışıp başarıya koşmaya davet ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir