'Bizim çabamız gelecek nesillerin iyi yetiştirilmesidir'

'Bizim çabamız gelecek nesillerin iyi yetiştirilmesidir'

Kar'ın Susuz İlçesinde İlçe İdare Şube Başkanları toplantısı Kaymakam Musa Evin başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapıldı. Kurum amirleri de tek tek görev alanları ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

'Bizim çabamız gelecek nesillerin iyi yetiştirilmesidir'

Kar’ın Susuz İlçesinde İlçe İdare Şube Başkanları toplantısı Kaymakam Musa Evin başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapıldı. Kurum amirleri de tek tek görev alanları ile ilgili sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdiler.

İlçede bulunan kurum amirlerinin katıldığı toplantıda; kurum amirlerinin ve diğer kamu görevlilerinin riayet edeceği kurallar, ilçenin sorunları, çözüm yolları ve yapılabilecek çalışmalar hakkında karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu. Kaymakam Evin,“ Bu toplantı İlçede görülen herhangi bir eksikliğin, olumsuzluğun görüşüldüğü koordine edildiği bir toplantıdır. Burada ilçemizde yapacağımız işleri birlikte planlayacağız birlikte yapacağız.Bizim çabamız gelecek nesillerin iyi yetiştirilmesidir” dedi.

Belediye başkanı Murat Uray “Belediye olarak tüm kurumlarımıza her zaman araç gereç ve ekipman desteğimiz olacaktır.Her zaman kurumlarımızın yanında olacağız” dedi.

İlçe Tarım müdürü Atilla Başkurt, İlçede aşı çalışmasının devam ettiğini, kendilerine ait bir hizmet binası olmadığını kira ödemelerinde sorun yaşadığını belirtti.

İlçe Müftüsü  Yusuf Bektaş ”İlçede imamı olmayan 9 köyümüz var. Genelde il dışından atanan imamlarımız köylerde lojman olmadığı için ya gelmiyor yada geldiğinde bir an önce gitmek istiyor. İlçemizde manevi anlamda problem var ” dedi.

Sağlık Grup Başkanı Berkin Soytürk ise, “Aile hekimliği ilçemizde düzenli işliyor. Doktor eksikliğimiz yok.Hemşire eksikliğimiz var.Evde bakım aracı ihtiyacımız var.Bir tane var ama köylere gittiğimizde yollarda kalıyoruz. Okul aşılarını Birinci ve Sekizinci sınıflara yaptık.” diye konuştu.

Mal Müdür vekili Zeki Dalmış, ”Genel anlamda bir sorunumuz yok. Teknik elemanımız olmadığı için hazine yerlerinin tespitini yapamıyoruz. Fen memuruna ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

Vakıf Müdürü Murat Yeğin, ” Hane ziyaretlerimiz tamamladık. Kömürümüzü teslim aldık ve kış gelmeden dağıttık.” açıklamasını yaptı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Rıza Uray da şunları söyledi:

 “Şu anda öğretmen yetersizliğinden dolayı kapalı okulumuz yok. Eksik öğretmen ihtiyacımızı ücretli öğretmenlerle tamamladık. Taşıma ihalelerimizi yaptık Tadilat tamirat ihtiyacı olan okullarımızın bir kısmını onardık bir köyümüzde onarım çalışması devam ediyor. Bazı köy okullarımızın su bağlantısı sorunu var onları da önümüzdeki günlerde yapacağız.Kurmuş olduğumuz ikna komisyonu köylerimizi dolaşarak devamsız  öğrencileri okula kazandırıyor.Genel anlamda ilçemizde Eğitim açısından bir sorun yok ”dedi

Tedaş Şefi Yalçın Anlı da “Çalışmalarımızdan dolayı enerji kesintilerimiz oluyordu.Şebeke hatlarımızı yeniledik.Bundan sonra enerji kesilmesi olmayacak.”dedi

Kaymakamlık yazı işleri müdürü Orhan Çerkezoğlu da herhangi bir sıkıntılarının olmadığını belirtti.

Yuzbaşı Ercan Onarıcılar da” Buraya geleli 4 ay oldu.Bu mevsimde hayvan hırsızlığında artış oldu.Güvenlik önlemlerimiz artırdık.Köy okullarımızın boya badana işlerine yardımcı oluyoruz.Okul servis araçlarına yönelik denetimlerimiz devam edecek.

Emniyet Amiri Mustafa Cüneyt Yörükoğlu da “İlçemizde güvenlik problemi yok.Okul polisi çalışmamızı devam ettiriyoruz.Polislerimiz okullarımızla irtibatlı çalışıyor.Okul servis araçlarına yönelik denetimlerimiz devam ediyor.”dedi.

Tapu Müdürü Harun Cebrailoğlu da” Kadasro çalışmalarımız devam ediyor.Biten köylerimize tapularını dağıtıyoruz” dedi.

Toplantı kurum amirlerinin sunumlarının bitmesiyle sona erdi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler