Bozayılar, Sarıkamış’ın sembolü oldu!

Bozayılar, Sarıkamış’ın sembolü oldu!

Dünyanın tek göç eden boz ayılarının yaşadığı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde esnaflar, bozayıları sembol olarak kullanarak ilgi çekmek istiyor.

Kış sezonu öncesinde hazırlıklarını tamamlayan kayak malzemesi satıcısı ve kayak antrenörü Önder Ağbaba, içi doldurulmuş boz ayı postu ile dükkan önünde vitrin oluşturarak vatandaşların ilgisini çekiyor. Kayak malzemeleriyle birlikte boz ayıyı gören vatandaşlarda fotoğraf çektirmeden gitmiyor.

Ağbaba kayak sezonu için tüm hazırlıkları tamamlayarak karın yağmasını beklediklerini söyledi.

İçi doldurulmuş boz ayı postu ile dükkan önünde vitrin oluşturarak ilgi çekmek istediğini belirten Ağbaba,”Çok eski içi doldurulmuş bir ayı postu vardı. Bizde bozayılar artık Sarıkamış’ın sembolü olduğu için işyerimizin önüne koyduk. İnsanların çok ilgisini çekti. Şimdi tüm gözler kar yağışına çevrildi. Bol kar yağışı ile herkesi Sarıkamış’a bekliyoruz. ”dedi.

Vatandaşlardan Öner Bulut’ta, “Önder hocaya eski bir ayı postu denk gelmiş ve dükkanın önüne koyarak herkesin ilgi odağı ve dikkatini çekmiş. Önder hocaya kayakçılara başarılı bir sezon diliyoruz. “diye konuştu.

bozayilar,-sarikamis’in-sembolu-oldu!-(1).jpegbozayilar,-sarikamis’in-sembolu-oldu!-(2).jpegbozayilar,-sarikamis’in-sembolu-oldu!-(3).jpegbozayilar,-sarikamis’in-sembolu-oldu!-(4).jpegbozayilar,-sarikamis’in-sembolu-oldu!-(5).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler