Plaket töreninde konuşan Kars Caferilerinin Dini Lideri, Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami hocası Seyyid Ahmet Erdem, camiye maddi ve manevi destek vererek muhteşem bir eser haline getiren vefalı ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ederek, “Bütün riskleri göz önüne alarak camimizin yenilenmesinde hizmet eden mühendislerimize, tertip komitesine, gecesini gündüzüne katarak bu eseri meydana getiren camimiz yönetimine teşekkür ediyorum. Allah’ın evine Hizmet etmek çok önemli ve sorumluluk isteyen bir hizmettir zira: Cenabı Allah Tövbe sure’sinin 18 ayetinde buyuruyor: “Allah'ın mescitlerini; ancak Allah'a, âhiret gününe inanan, namaz kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başka kimseden korkmayan kişiler onarır. İşte bunların, hidayete erenlerden olmaları beklenir.” Halkımız ve bizim ekibimiz bu ayetin saydığı vasıflara haiz olduklarından dolayıdır ki Allah’ın Lütfu ve inayetine mazhar olduk ve rekor sayılacak bir sürede camimizi bitirdik. Ama daha camimize yapılacak çok hizmetler vardır, zira bundan sonra gelecekte bir kültür merkezi olarak düşünülen camimizin hizmet binası, yemekhane, mutfak, kütüphane ve çok amaçlı kurs odalarını da inşallah bu yıl tamamlarsak cami külliyemiz bitmiş olacaktır” diye konuştu.
Daha sonra eski Yönetim Kurulu Başkanı H.Temel Yolcu’ya hizmetlerinden dolayı plaketini Kars Caferilerinin Dini Lideri ve Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami hocası S.Ahmet Erdem verdi. Eski Denetleme Kurulu Başkanı H.Ali Zaman’a plaketini işadamı Mürtüz Danyıldız verirken, sırasıyla: H. İmran Bulut’a, H. Hüseyin Şalvız adına oğlu Tüncay Şalvız’a, H. Latif Öztürk’e, H. İsmet Mor’a, S. Fahri Ötegen’e, Soner Salduz’a plaketleri cami cemaati takdim etti.
Törende konuşan eski yönetim kurulu başkanı H. Temel Yolcu: “Yaptığımız hizmetimizden dolayı bizi plaketle onurlandıran Hocamıza ve yeni Yönetime Teşekkür ediyorum, takdir edilmek güzel bir şey. Bizi takdir eden halkımıza şahsım ve yönetimi kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi
Daha sonra Denetleme Kurulu eski Başkanı H.Ali Zaman’da yaptığı konuşmada: “Ben ve benim yaşımda olan hemşerilerimize iki şeref nasip olmuştur, birincisi bu caminin temelinde akranlarımızın alın teri var, ikincisi yenilenmesine de şahit olduk ve bu muhteşem eserde maddi ve manevi emeğimiz oldu. Burası o günün şartlarına bakılırsa çok zor şartlarda imanlı ve Ehlibeyte inanan insanlar yapımına başlamışlardır. Başta merhum Hacı Ahunt Malik olmak üzere onun yanında yer alan değerli büyüklerimiz vardı. 50 yıl içerisinde yıkılmak üzereydi ve bu nesil kolları sıvadı. Allah Yardımsever halkımdan da razı olsun kısa sürede camimizi bu hale getirdik. Bu caminin temelinde helal paralar vardır ve helal paralarla bu güne gelmiştir.”