CHP: “Sivil toplum örgütleri böyle olmalıdır!”

CHP: “Sivil toplum örgütleri böyle olmalıdır!”

CHP Kars İl Başkanlığı, İstanbul Sözleşmesinden çekilmeye ilişkin kararın iptali için açtıkları davayı Ankara’da takip ettikleri için Kars Barosunu kutladı.

Tacettin DURMUŞ

Kars Barosu Başkanı Av. Fettah Çapkurt nezdinde emeği geçenlere teşekkür eden Toraman, CHP il örgütü olarak Kars Barosunun yanında olduklarını ve barolar gibi sivil toplum örgütlerinin önemine vurgu yaptı.

Açıklamasında “Sivil toplum böyle olmalıdır!” diyen CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman “İstanbul Sözleşmesi ya da tam adıyla Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi, Avrupa Konseyi tarafından hazırlanan, 45 ülke ve Avrupa Birliği tarafından imzalanan, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddeti önleme ve bununla mücadelede temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen uluslararası insan hakları sözleşmesidir.

Türkiye, 11 Mayıs 2011'de Sözleşmeyi ilk imzalayan ve 24 Kasım 2011'de parlamentosunda onaylayan ilk ülke oldu. Ancak AKP iktidarı döneminde 1 Temmuz 2021 tarihinde kadınları ve toplumun ötekileştirilmiş her kesimini güvence altına alan bu sözleşmeden çıkılmıştır.

Adeta kadına yönelik şiddeti teşvik eden bu davranışa karşı Kars-Ardahan Bölge Barosu çok onurlu bir davranış sergileyerek yürütmenin durdurulması için dava açmıştı. Bugün bizleri gururlandırarak Ankara'da Danıştay'da davayı bizzat takip eden Fettah Çapkurt başkanımızı ve bütün Kars-Ardahan Bölge Barosunu tebrik eder, bu ve bundan sonra ki bütün çalışmalarında bütün örgütümüz ile birlikte destekçileri olacağımızı bildiririz.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler