Çiftçilere Verilecek Destek Tutarı Güncellendi

Çiftçilere Verilecek Destek Tutarı Güncellendi
Kars’taki üreticileri de kapsayan düzenlemeyle, 2026 üretim yılı için dekar başına destek katsayı değeri 310 liradan 367 liraya yükseltildi.

Tarımsal üretime yönelik destek katsayı değerlerinde güncellemeye gidildi. Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından paylaşılan bilgilere göre, 2026 üretim yılı için daha önce dekar başına 310 lira olarak belirlenen destek katsayısı 367 liraya çıkarıldı.

Yeni düzenlemeyle birlikte, 2025 üretim yılında 244 lira olan dekar başına destek katsayı değeri 2026 yılında yüzde 50,4 artmış oldu. Güncelleme, Kars’ta tarımsal faaliyette bulunan ve destek şartlarını taşıyan üreticileri de kapsayacak.

Açıklamada, 2027 üretim yılında uygulanacak destek katsayı değerinin ise dekar başına 442 lira olarak belirlendiği bildirildi.

Belirlenen katsayılar, ilgili destekleme kalemleri kapsamında çiftçilere yapılacak ödemelerin hesaplanmasında kullanılacak.

Kaynak:Mesut Adıgüzel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir