Çiftçilerin dikkatine! Alet-ekipman alımları başladı

Çiftçilerin dikkatine! Alet-ekipman alımları başladı

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün: Ülkemiz sınırlı miktarda fosil kökenli yakıt rezervlerine sahip olduğundan enerjide dışa bağımlıdır.

Çiftçilerin dikkatine! Alet-ekipman alımları başladı

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün: Ülkemiz sınırlı miktarda fosil kökenli yakıt rezervlerine sahip olduğundan enerjide dışa bağımlıdır. Mevcut enerji tüketiminin yaklaşık %60’ı ithalatla karşılandığından girdi maliyeti yükselmektedir. Hayvancılık işletmelerinde enerji tüketiminin yüksek olduğu göz önüne alındığında, üretim maliyetinin en aza indirilmesinin üreticiyi rahatlatacağı düşünülmektedir. Bitkisel ve hayvansal atıklardan kaynaklanan çevre problemleri de göz önüne alındığında, bu sorunlara çözüm getirilmesinin büyük önem taşıdığı anlaşılması gerek.” dedi.

Düzgün ayrıca, Bu kapsamda 28968 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esaslarınca çiftçilerimize gübre yönetimi ile ilgili altyapı ve alet-ekipman, kendi elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynaklarından üretmek için gerekli olan tesis ve alet-ekipman alımını, kurulu işletmelerin münferit alet-ekipman alımlarını ve diğer yatırımlarına kredi verileceğini söyledi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler