Çiller Ardahan için  Soylu'yu aradı: “Saffet Kaya'yı  görmek istiyorum”

Çiller Ardahan için Soylu'yu aradı: “Saffet Kaya'yı görmek istiyorum”

Odatv'nin edindiği bilgilere göre AKP listelerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu üzerinden müdahale eden eski Başbakan Tansu Çiller, Saffet Kaya için talepte bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 14 Mayıs 2023 günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için hazırladığı seçim takviminin ardından partilerde adaylık heyecanı ayyuka çıktı. Partiler milletvekili listelerine son halini vermeye başlarken Odatv'nin edindiği bilgilere göre AKP listelerine sürpriz bir müdahale geldi.

Son yıllarda AKP'ye verdiği destekle dikkat çeken Eski Başbakan Tansu Çiller, AKP listeleri için talepte bulundu. Tansu Çiller, eşi Özer Çiller'in bir dönem en yakınındaki isimlerden eski Milletvekili Saffet Kaya'nın yeniden Ardahan'dan listeye konması için harekete geçti. İddialara göre önce İYİ Parti'ye yanaşan ama ret cevabı alan Saffet Kaya için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu arayan Tansu Çiller "Ardahan’da Saffet Kaya'yı görmek istiyorum" mesajını iletti.

TARTIŞILAN FETÖ ÖVGÜSÜ

Saffet Kaya özellikle 10 Türk vatandaşının İsrail askerlerince öldürüldüğü Mavi Marmara baskını sonrası FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e verdiği destekle dikkat çekti. FETÖ elebaşı Gülen'in İsrail devletine destek çıkan ve tartışma yaratan 2010 yılındaki açıklamasını onaylayan Saffet Kaya "Hoca efendi" diyerek bahsettiği terör örgütü elebaşına o dönem şu övgüleri dizdi:

"Fethullah Gülen hoca efendinin hoş görülü olması en azılı düşmanı bile imana getirmektedir. Hoca efendi stratejik anlamda her otoriter güce saygı duyulması gerektiğini bu nedenle böyle bir açıklamayı yapmıştır. Fethullah Gülen hoca efendi, Türkiye’ye Atatürk’ten sonra gelmiş insanlar arasında, 500 sene sonrasını düşünerek hareket edecek kadar geniş bir vizyona sahip olduğunu düşündüğüm tek insan. Grubunun dünya çapında 1000 ila 1500 civarında okulu vardır. onun sayesinde Türkiye eğitim alanında bir global güç olma yolundadır. Hatırlatmak isterim ki bu okullarında hepsinde Türkçe öğretilmektedir. Eğer Türkiye bir gün süper güç olabilecekse, bunda en büyük paya kanımca o sahip olacaktır”

SAFFET KAYA KİMDİR?

23 Ekim 1962'de Ardahan'da doğan iş adamı Saffet Kaya Kazakistan Almaata Milli Ekonomi Enstitüsü İktisat Bölümü'nü bitirdi. İnşaat şirketi kuran Saffet Kaya Kars, Ardahan ve Iğdır İş Adamları Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. Bahçelievler Hizmet Vakfı ile Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı'nın Onursal Başkanlığı görevinde bulunan Saffet Kaya 20, 21. Dönem Ardahan Milletvekili olarak görev yaptı. 21. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı'nda İdare Amiri olarak görev yapan Saffet Kaya orta düzeyde İngilizce ve Rusça biliyor.

Odatv.com

Önceki ve Sonraki Haberler