Eskişehir'de özellikle gençler arasında popüler olan delikli yazlık terlikler, üzerine takılan çizgi film karakterleri ve emojili aksesuarlarla bütçe dostu bir moda akımına dönüştü.
Eskişehir'in Odunpazarı ilçesi 2 Eylül Caddesi'nde ayakkabı satışı yapan Nur Mehmet Çınar, özellikle çocuklar ve gençler arasında büyük ilgi gören, üzerindeki deliklere çeşitli aksesuarlar takılan yazlık terlik modasını değerlendirdi. Gençlerin orijinal ve yüksek maliyetli markalar yerine, aksesuarlarla kendi tasarımlarını oluşturarak ekonomik bir alternatif ürettiğini belirten Çınar, yerli üretim terliklerde bu yıl fiyat artışına gitmediklerini söyledi.
"Hesaplı bir alışveriş yapmış oluyorlar"
Bu tarz ürünlere yoğun bir talep olduğunu ve mağazalarında terliğin yanı sıra rengarenk aksesuarlar da bulundurduklarını ifade eden Nur Mehmet Çınar, "Çizgi film karakterleri ya da farklı emojiler gibi aksesuarları bünyemizde bulunduruyoruz. Gelen müşteriler terliği alıyor ve kendisi aksesuar ekleyerek terliğin tasarımını değiştiriyor. Orijinalini aldıklarında çok daha yüksek bir maliyet çıkacağı için bu yöntemle terliği daha uyguna getirmiş oluyorlar" dedi.
"Bu sene zam yapmadan satıyoruz"
Kaliteli ve yerli ürünleri enflasyona rağmen geçen seneki fiyat seviyelerinde tuttuklarını vurgulayan Çınar, "Bizde fiyatlar sabit 440 lira. Geçen sene 380 liraya sattığımız aynı marka yerli ürün terlikleri, bu sene zam yapmadan yine aynı fiyata satıyoruz. Bu terliklerin kalitesi oldukça güzel, alanlar hiçbir sıkıntı yaşamaz" ifadelerini kullandı.
"En çok 14-25 yaş arası gençler tercih ediyor"
Yazlık terliklere en çok genç kuşağın ilgi gösterdiğini ve kendi tarzlarını terliklerine yansıttıklarını dile getiren esnaf Nur Mehmet Çınar, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Bu ürünleri genellikle 14 ile 25 yaş arası diyebileceğim genç yaştaki kitle tercih ediyor. Gençler genellikle araştırarak bu ürünlere ulaşıyor ve terliklerin üzerinde istedikleri her tasarımı yapabiliyorlar."
Kaynak:İHA