Çocuk Şehitlere Çocuk Adımlarla Yürüyoruz Projesi Uygulandı

Çocuk Şehitlere Çocuk Adımlarla Yürüyoruz Projesi Uygulandı

Gezi kapsamında öğrenciler Bergama, Ayvalık, Çanakkale Şehitlikleri, Efes ve Kuşadası’nı gezdiler. 3

 

Kars Susuz Kaymakamlığı’nın onayladığı Susuz Milli Eğitim Müdürlüğü’nün; öğrencilerin milli bilinç ve duygularını güçlendirmek, sosyalleşmelerine katkı sağlamak, farkındalık düzeylerini arttırarak ilgi alanlarını genişletmek amacıyla hazırladığı Çocuk Şehitlere Çocuk Adımlarla Yürüyoruz Projesi kapsamında 26 öğrenci 6 öğretmen Çanakkale Gezisine katıldı.

Gezi kapsamında öğrenciler Bergama, Ayvalık, Çanakkale Şehitlikleri, Efes ve Kuşadası’nı gezdiler. 3 gün süren gezide ilk olarak Bergama’da Antik Çağın en önemli sağlık merkezi olan Asklepion’u gezerek bilgi sahibi oldular ardından Ayvalık Cunda Adası’nın doğal ve tarihi yapısı ile buluşturuldular.

2.gün Eceabat’a geçip kahraman şehitlerimizin şanlı tarihimizi yazdığı toprakları gezdiler. 2. Günün akşamında Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak öğrencilerimizi konaklama yerinde ziyaret etti. 3. gün Çanakkale’den ayrılmadan önce gezi grubumuz Susuzda da görev yapmış olan Yenice Kaymakamı Musa Evin’i ziyaret etti.Ardından grup Antik dünyanın en önemli merkezlerinden biri olan Efes Antik Kentine geçerek kent hakkında bilgi edindiler ve günlerini Kuş Adası’nda sonlandırdılar.

İlçe Kaymakamı Yusuf İzci, gezinin ardından geziye katılan öğrenci ve öğretmenlerle toplanarak gezi hakkındaki duygu ve düşüncelerini aldı. Öğrencilerden alınan dönütlerle gezinin amacına ulaştığı belirlendi. Toplantı sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Akif Yahşi öğretmenler ve öğrenciler adına her aşamasında Projeyi destekleyen İlçe Kaymakamı Yusuf İzci‘ye teşekkürlerini sundu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler