Dağcılar, Sarıkamış Şehitleri için nöbet tuttu

Dağcılar, Sarıkamış Şehitleri için nöbet tuttu

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Kars İl Temsilcisi Alpay Korkmaz rehberliğinde ülke genelinden gelen dağcılar, Sarıkamış şehitlerini 3 bin 180 rakımlı Allahuekber Dağı zirvesinde anmak için kamp kurarak nöbet tuttu.

Volkan KARABAĞ

Türkiye Dağcılık Federasyonu üyeleri, 1. Dünya Savaşı'nda Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak amacıyla başlattığı ve binlerce askerin donarak şehit düştüğü Allahuekber Dağları'nda askerlerin yaşadıklarını hissetmek için kamp kurarak nöbet tutuyor. Ülkenin çeşitli illerinden Kars’ın Sarıkamış ilçesine gelen dağcılar, yürüyerek 2 bin 700 rakımlı alanda kar altında kamp kurdular. Gece boyunca nöbet tutacak olan dağcılar, yarın sabah 3 bin 180 rakımlı Allahuekber Dağı zirvesine çıkarak Sarıkamış şehitlerini anacaklar.

Sarıkamış şehitlerinin o dönem neler yaşadıklarını hissetmek amacıyla böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyleyen Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Kars İl Temsilcisi Alpay Korkmaz Bugün Sarıkamış şehitlerini anmak için 2 bin 700 rakımda kamp kurarak nöbet tutuyoruz. 1 gece burada kaldıktan sonra ertesi günü en yüksek zirve olan 3 bin 180 rakımlı Allahuekber Dağı zirvesine çıkarak şehitlerimiz için duamızı edeceğiz, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okuyacağız. Daha sonra da aşağı inerek törenlere katılacağız. Buradaki amacımız; şehitlerimizin o dönem neler yaşadığını hissetmek, onları anmak, onları unutmadığımızı ve unutmayacağımızı göstermektir. Türkiye Dağcılık Federasyonu’ndan 83 arkadaşımızla beraberiz ve 50 çadır kurduk. Tüm şehitlerimizin makamı cennet olsun, Allah onlardan razı olsun.” dedi.

Kamp kurarak nöbet tutan dağcılardan Selma Zelhaoğlu bugün 108’inci Sarıkamış şehitlerini anma programı kapsamında 83 dağcı arkadaşımızla birlikte Allahuekber dağlarında 27 bin 700 rakımda şehitlerimiz için nöbet tutmak amacıyla kamp kurduk. Yarın sabah zirvemizi yapıp şehitlerimizi andıktan sonra aşağıya inip programımızı bitireceğiz.” ifadesini kullandı.

dagcilar-sarikamis-sehitleri-icin-nobet-tuttu-2.jpegdagcilar-sarikamis-sehitleri-icin-nobet-tuttu-5.jpegdagcilar-sarikamis-sehitleri-icin-nobet-tuttu-1.jpegdagcilar-sarikamis-sehitleri-icin-nobet-tuttu-2.jpgdagcilar-sarikamis-sehitleri-icin-nobet-tuttu-3.jpegdagcilar-sarikamis-sehitleri-icin-nobet-tuttu-3.jpgdagcilar-sarikamis-sehitleri-icin-nobet-tuttu-4.jpegdagcilar-sarikamis-sehitleri-icin-nobet-tuttu-6.jpegdagcilar-sarikamis-sehitleri-icin-nobet-tuttu-1.jpgdagcilar-sarikamis-sehitleri-icin-nobet-tuttu-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler