Dikkat kaya düşebilir

Dikkat kaya düşebilir

Kars’ta kalenin arkasında bulunan mevkiinde yola düşen kaya ve kaya parçaları, sürücüler için tehlike saçıyor.

Volkan KARABAĞ

Kars Kalesine dereiçi mevkiinden çıkan yolu kullanan sürücüler, özellikle yağmurlu havalarda yamaçlarda ve tepelerde bulunan kaya ve kaya parçalarının toprağın yumuşaması ile birlikte trafiğin yoğun olduğu yola düştüğünü dile getirdi.

Yetkililere gelen ihbar üzerine bölgeye belli aralıklarla “Dikkat Kaya Düşebilir” tabelası dikilerek, yol güzergahında sürücülerin dikkatli olması istendi.

Belli aralıklarla etkili olan sağanak yağış nedeniyle tepelerden düşen kaya ve kaya parçalarının tehlike oluşturduğunu ifade eden vatandaşlar, “Buraya yetkililerce tabela dikildi ancak bu yeterli bir önlem değil. Burası tarihi Kars Kalesine giden yol ve kente gelen yerli ve yabancı turistler bu yolu kullanıyor. Burada olası bir facianın oluşmaması için kaya ve kaya parçalarının düşme riski olan bölgelere demir ağlar çekilmeyi veya yol trafiğe kapatılmalıdır.” dediler.

dikkat-kaya-dusebilir-1.jpgdikkat-kaya-dusebilir-2.jpgdikkat-kaya-dusebilir-3.jpgdikkat-kaya-dusebilir-4.jpgdikkat-kaya-dusebilir-5.jpgdikkat-kaya-dusebilir-6.jpgdikkat-kaya-dusebilir-7.jpgdikkat-kaya-dusebilir-8.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler