Diyanet İşleri Başkanı Iğdır'da!

Diyanet İşleri Başkanı Iğdır'da!

Bir dizi ziyaret ve açılışlara katılmak üzere Iğdır’a gelen Diyanet işleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez, Iğdır Valiliğini ziyaret etti.

Vali Enver Ünlü, Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez'i Şehit Bülent Aydın Havalimanında karşıladı.Beraberce Valiliğe gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladıktan sonra makama geçti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Enver Ünlü, "Bir hafta önce göreve başladım. Iğdır üç ülkeye sınırlı Doğu Anadolu Bölgesinin Çukurovası bereketli toprakları olan bir ildir. Sizi ilimizde görmekten dolayı memnunuz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez, Iğdır’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.

Iğdır’a gelmeyi çok istediğini fakat bir türlü nasip olmadığını belirten Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez, "İlk defa Iğdır’a gelmenin mahcubiyetini duyuyorum. Burada da inşallah hem çok güzel bir Camimizin açılışını yapacağız Şehirlerin manevi kimliği acısından çok önemli olan Sizler merkez camisi diyorsunuz ama ben bu camiye ulu cami diyeceğim. Gerçekten güzel bir cami yapılmıştır. Iğdır’ın manevi hayatına hizmet eden bütün din gönüllüsü arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz ve bir muhasebemizi yapacağız. " şeklinde konuştu.

Görmez,Uçakta gelirken Iğdır ne demektir diye eski Iğdır Müftüsüne sordum “İyi “demektir .çok hoşuma gitti İnşallah hep iyiler şehir olarak kalır.Cenabı hak bu zor zamanlarda coğrafyamızın zor zamanlarında şehirlerimizi illerimizi, ülkemizi milletimizi her türlü kötülüklerden muhafaza etsin ”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, ziyaretin anısına Diyanet işleri Başkanı Pro.Dr.Mehmet Görmez tarafından Vali Enver Ünlü’ye Hadislerle İslam Kitabı ile Divanlar serisi hediye edildi. Vali Enver Ünlü ise Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez'e, Iğdır kaysı bahçelerini anlatan resim hediye etti.

Diyanet işleri Başkanı Pro.Dr.Mehmet Görmez için yoğun güvenlik tedbirleri alındı.Müftülük ve valilik bahçesi köpekle arandı. Diyanet işleri Başkanı Pro.Dr.Mehmet Görmez, valilik ziyaretinin ardından Müftülük ve bir kuran kursunun ziyaret etti.
 
Ziyarete Iğdır Milletekili Nurettin Aras,İl müftüsü Cüneyt Kulaz,Emniyet Müdürü Orhan Çevik,Jandarma komutanı Kahraman Dikmen ve protokol üyeleri katıldı.

Haber: Tahir KAVRİ / KARS MANŞET / Fotoğraflar: İHA

diyanet-isleri-baskani-igdirda!-(1).jpgdiyanet-isleri-baskani-igdirda!-(2).jpgdiyanet-isleri-baskani-igdirda!-(3).jpgdiyanet-isleri-baskani-igdirda!-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber