Doğrukartal, Sarıkamış’a Hazırlanıyor!
Kars’ın çoban heykeltıraşı Metin Doğrukartal, kış turizminin göz bebeği Sarıkamış’a gelen yerli ve yabancı turistler için biblolar hazırlıyor.
Heykeltıraş Metin Doğrukartal, “Sarıkamış’ta kayak tesislerimiz var ve bu tesisler her yıl binlerce turist ağırlıyor. Ayrıca dünyada ender görülür kristal karı mevcuttur. Sarıkamış’a gelen yabancı turistlerimizin bunlar büyük ilgisi çekiyor. Bu turistlerimiz geldiği zaman Sarıkamış’ta az bulunan kaşar ve bal da alıp götürüyorlar. Fakat biz bunu değişik bir forma sokmaya çalışacağız. Sarıkmış’ta kayak yapan bir insanın heykelini yapıp, kalıbını alıp bunu seri üretime getirip oraya gelen turistlere sunmayı düşünüyoruz. Tabi bu ilimiz için maddi olarak da büyük bir katkı sağlayacak.” dedi.
Doğrukartal ayrıca, “Kayağıyla yukarıdan aşağıya inen bir kişinin biblosunu yapıp ilçeye gelen turistlere verilmek amacıyla belediye tarafından stant kurulmasını önereceğiz. Otellerde de bu minyatür heykel turistlere satılabilir. Gelen her turist oradan bir hediye alıp götürebilir.
Alçıyla yapılması kırılması anlamına gelir. Onun için alçıyla değil polyesterle yapacağız. Polyester taşlar daha dayanıklı olduğundan dolayı istedikleri yere götürdüklerinde kırılma ve hasar mevcut olmayacak. Tereddüt etmeden memleketlerine götürebilirler.” diye konuştu.
.jpg)