Doğu Ekspresi “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı”na geldi

Doğu Ekspresi “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı”na geldi

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun Kars'ta 'Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı'na katılmak üzere gençler, milli sporcular ve sanatçılar ile Ankara'dan hareket ettiği Doğu Ekspresi treni, yaklaşık 27 saat sonra Sarıkamış’a ulaştı.

Volkan KARABAĞ

Bakan Kasapoğlu ve beraberindekileri taşıyan tren, saat 12.15’de Sarıkmış Garı'nda, Kars Valisi Türker Öksüz, Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç ile protokol üyeleri ve gençler tarafından Türk bayraklarıyla karşıladı. Trenden inen Kasapoğlu, bir süre öğrencilerle sohbet ederek kendisini karşılamaya gelenlerle fotoğraf çektirdi.

Tren Garında açıklama yapan Bakan Kasapoğlu, “Dün sabah 09.00 gibi gençlerimizle sporcularımızla, sanatçılarımızla ve kültür insanlarımızla yolu çıktık. Şimdi Sarıkamış'tayız. Hamdolsun ecdadın izinde dolu dolu bir yolculuğu gerçekleştirdik. Nihayetinde buradayız. Her yıl olduğu gibi bu yılda 108'inci yılında Sarıkamış Harekatının kahramanlarımızı büyük bir minnet ve rahmetle yad edeceğiz. Türkiye'nin dört bir tarafından gelen gençlerimizle bir vefa duygusu ile bu kutlu coğrafyanın bu vatanın bize ne zor şartlarla ne kutlu mücadele ile emanet edildiği hissiyatıyla ile hep birlikte yürüyeceğiz. Biliyorsunuz bu yıl aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100 yılı ve tabi aynı zamanda Türkiye 100 yılının başlangıcı olması nedeniyle apayrı bir heyecan ve birliktelik var. Ben her zaman olduğu gibi Kars halkına ve protokolümüze samimiyetleri için teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Sarıkamış birlik ruhunu vefa ruhunu ve direnş ruhunu bu yılda en yüksek seviyede birlikte yaşayacağız. İki gün birlikte olacağız. Tüm yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

dogu-ekspresi-sarikamis-sehitlerini-anma-programina-geldi-1.jpgdogu-ekspresi-sarikamis-sehitlerini-anma-programina-geldi-2.jpgdogu-ekspresi-sarikamis-sehitlerini-anma-programina-geldi-4.jpgdogu-ekspresi-sarikamis-sehitlerini-anma-programina-geldi-5.jpgdogu-ekspresi-sarikamis-sehitlerini-anma-programina-geldi-6.jpgdogu-ekspresi-sarikamis-sehitlerini-anma-programina-geldi-7.jpgdogu-ekspresi-sarikamis-sehitlerini-anma-programina-geldi-8.jpgdogu-ekspresi-sarikamis-sehitlerini-anma-programina-geldi-9.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler