Doktordan çekinen kadın sağlığına kavuştu!

Doktordan çekinen kadın sağlığına kavuştu!

Karnından 30 santimetre genişliğinde 6 kilo ağırlığında kitle çıkartılan Sebiye Topkaya, operasyon sonrası rahatladığını söyledi.

Volkan KARABAĞ

Kars’ta doktordan çekinen 5 çocuk annesi Sebiye Topkaya (65) oğlu Tamer Topkaya’nın ısrarı üzerine şiddetli karın ağrısı, idrar kaçırma ve kabızlık şikâyetiyle gittiği Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde ameliyata alındı. Karnından 30 santimetre genişliğinde 6 kilo ağırlığında kitle çıkartılan Topkaya, operasyon sonrası rahatladığını söyledi.

Sebiye Topkaya, bir süredir şiddetli karın ağrısı, idrar kaçırma ve kabızlık yaşadığını ancak doktordan çekindiği için hastaneye müracaat etmediğini, oğlunun üniversitede güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ve onun ısrarıyla muayene geldiğini söyledi. Doktorların Topkaya’ya yapılan tetkik ve MR görüntüleri sonucu karnında kitle olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini bildirdi.

7 ay önce Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde, Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Müjde Canday tarafından ameliyat edildi ve 2,5 saat süren ameliyatta Topkaya’nın karnından 6 kilo ağırlığında 30 santimetre genişliğinde kitle çıkartıldı. Patoloji sonucunda kitlenin iyi huylu olduğu belirlendi. Son kontrol için hastaneye gelen Topkaya sağlık durumunun iyi olduğunu ve operasyon sonrası rahatladığını söyledi.

Sebiye Topkaya’nın ilk muayenesinde karnında kitle olduğunu ve ameliyat kararı aldıklarını söyleyen Dr. Canday, “Çünkü bu kitle zaman içerisinde hem böbreklerine hem de idrarı böbreklerden dışarıya çıkartmaya yarayan borulara tahribat yaratmaya başlamıştı. Bunların daha fazla ilerlemesini önlemek üzere bir operasyon gerçekleştirdik. 2,5 saat süren operasyon sonucu 30 santimetre, 6 kiloluk kitleyi çıkarttık ve kitlenin iyi huylu olduğunu tespit ettik.” dedi.

Dr. Canday, bu vakanın geç kalınmış bir vaka olduğunu da ifade ederek, “Bu tarz vakalarda siz ne kadar ameliyatı ötelerseniz öteleyin bu myomu oluşturan hücreler bir takım orjin değişikliklerine gidebilir. Dolayısıyla biz bunu istemiyoruz, hastaların bize vaktinde gelmelerini istiyoruz. Her kanının senede en az bir kez bile olsa jinekolojik muayeneye gitmesini ve genital sistem organlarını bir muayene ettirmesinin uygun olduğunu düşünüyoruz.” ifadesini kullandı.

7 ay önce olduğu ameliyatın kontrolüne gelen ve ameliyat sonrası kendisini çok iyi hisseden Sebiye Topkaya ise doktorlara ve ameliyatta görev yapan ekibe teşekkür etti.

doktordan-cekinen-kadin-sagligina-kavustu!-(5).jpgdoktordan-cekinen-kadin-sagligina-kavustu!-(6).jpgdoktordan-cekinen-kadin-sagligina-kavustu!-(7).jpgdoktordan-cekinen-kadin-sagligina-kavustu!-(8).jpgdoktordan-cekinen-kadin-sagligina-kavustu!-(1).jpgdoktordan-cekinen-kadin-sagligina-kavustu!-(2).jpgdoktordan-cekinen-kadin-sagligina-kavustu!-(3).jpgdoktordan-cekinen-kadin-sagligina-kavustu!-(4).jpgdoktordan-cekinen-kadin-sagligina-kavustu!-(9).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler