DSİ Bölge Müdürü Kotan: “Çalışıyoruz, kazanan Kars ve Türkiye oluyor”
Devlet Su İşleri (DSİ) 24. Bölge Müdürlüğü, Kars merkez ve ilçelerine yönelik taşkın kontrolü ve dere ıslah çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
DSİ 24. Bölge Müdürü Serdar Kotan, beraberindeki teknik heyetle birlikte çeşitli köylerde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.
İlk olarak Kars merkeze bağlı Aydınalan Köyü'nde sürdürülen dere ıslah çalışmalarını inceleyen Bölge Müdürü Kotan, burada yapımı devam eden 810 metre uzunluğunda kagir duvar, 90 metre taş tahkimatı ve dere tanzimi çalışmalarını değerlendirdi.
Kotan daha sonra yine merkeze bağlı Çerme Köyü’ne geçerek, burada yapımına başlanan 1062 metre uzunluğundaki kagir duvar ve 700 metre dere yatağı düzenleme çalışmalarını yerinde denetledi.
Ziyaretlerin bir diğer durağı ise Sarıkamış’a bağlı Mescitli Köyü oldu. Mescitli’de köy içinden geçen dere yatağında yürütülen 1108 metre uzunluğundaki betonarme U kanal imalatlarını inceleyen Kotan, çalışmaları teknik ekiple birlikte yerinde değerlendirdi.
İnceleme programı kapsamında İnkaya Köyü’ne de geçen DSİ heyeti, burada tamamlanan 700 metre kagir duvar ve 1100 metre taş tahkimatı imalatlarını denetledi.
Bölge Müdürü Serdar Kotan’a, 241. Şube Müdürü Sefa Doğrukan, Taşkın Kontrol Şube Müdürü İbrahim Yılmaz, Kalite Kontrol ve Laboratuvar Şube Müdürü Selim Kalpak, Koordinasyon Birim Sorumlusu Ömer Faruk Karaman, ilgili teknik personeller ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.
Çalışmaların bölge halkının güvenliği ve taşkın risklerinin en aza indirilmesi açısından büyük önem taşıdığını belirten Kotan, “DSİ olarak sadece Kars değil, tüm Türkiye için çalışıyor ve üretiyoruz. Kazanan hem şehrimiz hem de ülkemiz oluyor,” dedi.
Kaynak:Uğur İbrahim Özdemir