Düzce, sağlıkta bölgesel merkez oluyor

Düzce, sağlıkta bölgesel merkez oluyor

DÜZCE – Düzce'ye kazandırılan HPV Tarama Laboratuvarı Düzce'nin yanı sıra Bolu, Zonguldak ve Bartın illerinde hizmet verecek.

DÜZCE – Düzce'ye kazandırılan HPV Tarama Laboratuvarı Düzce'nin yanı sıra Bolu, Zonguldak ve Bartın illerinde hizmet verecek.

AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce'nin sağlık alanında büyük bir adım attığını ve Türkiye genelinde yalnızca 16 tane bulunan HPV Tarama Laboratuvarı'ndan birinin Düzce'ye kazandırıldığını duyurdu. Bu önemli gelişme, "Serviks Kanseri Tarama Programı" kapsamında gerçekleştirilen yatırımlarla Düzce'nin sağlıkta bölgesel bir merkez olma yolunda önemli bir aşama kaydetmesini sağladı.

Ercan Öztürk, "Düzce'mizi sağlıkta önemli bir merkez haline getirmenin gayretindeyiz. Bugün, Türkiye genelinde yalnızca 16 HPV Tarama Laboratuvarı'ndan birinin Düzce'mize kazandırılmasının gururunu yaşıyoruz. Sağlık Bakanlığımızın yürütmüş olduğu Serviks Kanseri Tarama Programı çerçevesinde ilimiz Halk Sağlığı Laboratuvarı bünyesinde kurulan Bölge HPV Tarama Laboratuvarı, Düzce'mizi sağlık alanında bölgesel bir merkez konumuna taşımıştır" dedi.

Öztürk, 1 Aralık 2025 itibarıyla Düzce'nin yanı sıra Bolu, Zonguldak ve Bartın illerinden alınan numunelerin de Düzce'deki laboratuvarlarında çalışılmaya başlanacağını belirterek, bu önemli yatırımın erken teşhis ve koruyucu sağlık hizmetlerine erişimi daha da güçlendireceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler