Enver Akkaya CHP’den İstifa Ederek İYİ Parti’ye Katıldı

Enver Akkaya CHP’den İstifa Ederek İYİ Parti’ye Katıldı

Arpaçay eski Belediye Başkanı Enver Akkaya CHP’den istifa ederek İYİ Parti’ye katıldı.

Kars’ın Arpaçay ilçesinde 1999/2004 tarihleri arasında Doğruyol Partisi (DYP)'den, 2009/2014 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Başkanlığı görevini yürüten Enver Akkaya partisinden istifa etti.
Başarılı siyasetçi 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde yine CHP’den aday adaylığı başvurusunda bulundu. Temayül yoklaması, ön seçim ve yönetim görüşlerinin alınmadığı Arpaçay’da farklı bir ismin aday gösterilmesi üzerine ilçe halkının da desteğini alan Akkaya, uzun yıllar görev aldığı Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa etti.

Akkaya'nın İYİ Parti'ye katılması ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Yüksel Akbaba şunları belirtti : “İl ve ilçelerimizi, İYİ Belediyecilik anlayışımızla tanıştırmak için; adaylarımızı milletimize takdim ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iki dönem Belediye Başkanlığı görevini yürüten, Arpaçay Belediye Başkanlarından sayın Enver Akkaya bey bugün İYİ Parti Kars İl Başkanlığımızı ziyaret ederek, 31 Mart 2024 Mahalli idareler yerel seçimlerde bende varım diyerek, Arpaçay ilçemiz için partimizden resmi başvurusu ile adaylığını açıklamıştır. Kendisine hayırlı olsun dileklerimizi iletiyor, çıkmış olduğu bu kutlu yolda başarılar diliyoruz. Milletimize ve memleketimize hayırlı, uğurlu olsun...”

Enver Akkaya Kimdir ?

Enver Akkaya,1957 yılında Kars’ın Arpaçay ilçesinde doğdu.
İlk ve ortaöğrenimini Arpaçay’da tamamlayan Akkaya, Kars Belediyesi’nde bir süre memur olarak çalıştı.
Bir süre yurt dışında da çalışan Akkaya, yurda döndükten sonra ticaretle uğraştı.
Akkaya, 1999-2004 yılları arasında DYP’den belediye başkanlığı yaptı.
2004 yılında Kızılay ilçe başkanlığı da yapan Akkaya, 2009 yılında CHP’den belediye başkanı oldu.
Enver Akkaya, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Kaynak:İbrahim Yavalak

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler