Erdoğan Yıldırım’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Erdoğan Yıldırım’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Kars Ardahan Iğdır Dernekler (KAI) Federasyonu Başkanı Erdoğan Yıldırım, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yıldırım'ın yayınladığı mesaj şöyle:

"Ülkelerin gelişiminde önemli ölçüde bir yer sahibi olan kadınlara verilen değer ölçüsünde milletlerin dünya üzerindeki statülerini belirledikleri gerçeği göz ardı edilemez. Günümüz Türkiye’sinin oluşumunda kadınlarımız, geçmişten bu güne hiçbir fedakârlıktan kaçınmamış üstlendikleri misyonu büyük bir özveriyle yerine getirerek, güçlü ve çalışkan duruşlarıyla toplumun temel taşı olmuştur.

Kurtuluş Savaşımızda cepheye mermi taşıyan kadınlarımız, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, siyasette ve diğer birçok alanda bilgi ve birikimleriyle erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur. Atatürk, "Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi zafere götürmekte Anadolu kadını kadar himmet gösterdim diyemez" sözleri Anadolu kadının milli mücadelede gösterdiği gayretin ve emeğin ne derece önemli ve büyük olduğunu göstermektedir.

Kadının, aile ve toplum arasında bir köprü görevini gördüğünü unutmamalıyız. Bu nedenle aydınlık bir geleceğe ulaşmamız için, kadınlarımızın hayata daha fazla katılmaları gerekmektedir. Bugün ülkemizde kadınlarımızın her alanda erkeklerle omuz omuza eşit şartlarda çalışarak hayatını sürdürmesi ülkemizin geleceği açısından çok olumlu bir gelişmedir.

Bu duygu ve düşüncelerle her şeyin en güzeline layık olan kadınlarımızın, annelerimizin “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kutluyorum."

Kaynak:Kars Manşet

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir