Erhan Yaycılı: "Ermenilerin Yaptığı Katliamı Bir kere Daha Lanetliyoruz"

Erhan Yaycılı: "Ermenilerin Yaptığı Katliamı Bir kere Daha Lanetliyoruz"

Iğdır Azerbaycan Evi Derneği Başkan Yardımcısı Erhan Yaycılı , 31 Mart Dünya Azerbaycanlıları Soykırım Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaparak ”Ermenilerin Yaptığı Katliamı Bir kere Daha Lanetliyoruz.” dedi.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Çecen, 31 Mart’ın  Dünya Azerbaycanlar soykırım günü olduğunu belirterek Ermeni çetecileri 1915 tarihinde on binlerce Azerbaycan Türkü’nü katletmiştir.”diyerek şunları söyledi: ”Biz Türkler Ermenilerin yaptığı katliamları her alanda anlatmalıyız. Bu soykırımı yapanlar dünya önünde hesap vermelidirler. Yaptıklarının cezasını almalıdırlar. Ermeniler gerek Azerbaycan gerekse Anadolu Türklerini katletmişlerdir. Biz bunu dünyaya iyi anlatmalıyız. Ermeni yalanlarına karşı biz doğruları yaptıkları mezalimleri en iyi şekilde anlatmalıyız Türk milleti hiç kimseye soykırım yapmamıştır asıl soykırımı yapanlar Ermenilerdir. Ermenilerin gerçek yüzünü dünyanın görüp tanıması lazım dünyada cezasız kalan bir soykırım yeni soykırımlar cinayetler yaratır.Dünya Ermenileri cezalandırmadığı için Ermeniler her fırsatta Türk milletine katliam yapıyor.” diye konuştu.

Yaycılı,”Azerbaycan halkının Milli Lideri Haydar Aliyev Mart 1918 olaylarına uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek ve tarihte Ermeni çetecileri tarafından Azerbaycanlılara karşı yapılmış bütün katliamları tek gün üzerinden sembolize etmek amacıyla 27 Mart 1998 yılında bir karar imzalamıştır. Bu  kararla 31 Mart Azerbaycanlıların Soykırım Günü olarak ilan edilmiş, soykırım kurbanlarının hatırası Azerbaycan toplumunun hafızasında bir kez daha önemini korumuştur.”dedi. 
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber