Ermenistan, Azerbaycanlı Esirleri Derhal Azat Etmeli!

Ermenistan, Azerbaycanlı Esirleri Derhal Azat Etmeli!

Cemal ve Ağayev, Ermenistan’ın bir an önce işgale son vermesini, Azerbaycan topraklarından geri çekilmesini ve Azerbaycanlı esirleri derhal azat etmesini talep ettiler.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Ortak Değerler Birliği Başkanı Agil Cemal, Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi Başkanı Dr. İsmail Ağayev ile birlikte Iğdır Kılıçlar Heykeli önünde basın açıklaması yaptılar.

Yapılan basın açıklaması şöyle:

“Ermenistan tarafından işgal edilmiş Azerbaycan toprağı olan Kelbeceer’de Haziran 2014’te yapılan operasyon ile Azerbaycan vatandaşı Hasan Hasanov öldürülmüş, Şahbaz Guliyev ve Dilgem Askerov esil alınmıştır. Ermenistan tarafından yapılan sözde mahkeme kararı ile Dilgem Askerov müebbet, Şahbaz Guliyev ise 22 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 1988 yılından itibaren Azerbaycan Dağlık Karabağ ve etraf 7 bölgeyi işgal etmiştir. BM’in Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarının işgaline son vermesine ilişkin aldığı 4 karar halen uygulanmıyor.

Binlerce soydaşımız Ermenistan’da esir olarak saklanmaktadır. Onlar Ermenistan ve işgal edilmiş Azerbaycan topraklarında manevi ve fiziksel işkencelere maruz bırakılarak, ağır fiziksel işlerde köle olarak kullanılmaktadır.

Ermenistan tüm uluslararası hukuk normalarını ihlal ve göz ardı ederek, Dağlık Karabağ’daki sözde rejimin kurduğu sahte mahkeme kararı ile Azerbaycanlıları hapse mahkum etmiştir.

Dağlık Karabağ’daki yasadışı Ermenistan işgal rejiminin, iki Azerbaycanlıyı kendi topraklarında “Gizlice Girmek” suçlamasıyla esir alması hiçbir mantığa sığmıyor. Malumat için bildirelim ki, her iki kişi de Kelbecer doğumludur ve maksatları yalnızca yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek olmuştur.

Hatırlatalım ki, Ermenistan yaklaşık 30 yıldır, Azerbaycan topraklarının neredeyse yüzde 20’sini işgal etmiştir ve bu güne kadar da bu işgal devam etmektedir.

Maalesef dünyanın önde giden devletleri bu işgale göz yummaktadır. Kardeş Türkiye Devletinin Azerbaycan’ın hak davasının ve uluslararası hukukun yanında daima dik duruşunu alkışlıyoruz.

Ermenistan’ın bir an önce işgale son vermesini, Azerbaycan topraklarından geri çekilmesini ve Azerbaycanlı esirleri derhal azat etmesini talep ediyoruz.

Azerbaycan ve Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları olarak Dünya kamuoyuna işgalci Ermenistan’a “Dur!” demeye çağırıyoruz.”

ermenistan,-azerbaycanli-esirleri-derhal-azat-etmeli!-(1).jpgermenistan,-azerbaycanli-esirleri-derhal-azat-etmeli!-(3).jpgermenistan,-azerbaycanli-esirleri-derhal-azat-etmeli!-(2).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber