Evi yanan aileye öğrencilerden destek

Evi yanan aileye öğrencilerden destek

Kağızman’da evi yanan aileye yüzlerce öğrenci destek oldu. Öğrenciler topladıkları yardımları öğretmenleri gözetiminde evi yanan aileye teslim etti.

Volkan KARABAĞ

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Kesikköprü Emcihan Mahallesi 44. Sokak No:42 adresinde 10 Eylül tarihinde çıkan yangın büyük hasara yol açmış, yangında evleri ile tüm eşyaları yanan Mehmet ve Hanım Büyükdağ, 6 çocuğu ile birlikte dışarıda ve yanan evde yaşam mücadelesi veriyordu.

Gazetemizde 23 Eylül tarihinde “Kars’ta evi yanan aile yardım bekliyor” başlıklı yayınlanan haberi okuyan Kars Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zühre Othan, 8 arkadaşı ve öğretmenleriyle birlikte “Dayanışma yaşatır” sloganıyla bir yardım kampanyası başlattı.

403 öğrencinin ve 28 öğretmenin destek verdiği yardım kampanyası kapsamında toplanan okul kıyafetleri, okul araç ve gereçleri ve bazı materyaller öğrenciler tarafından paketlenerek Kağızman’da Büyükdağ ailesine ulaştırıldı.

Kampanyayı nasıl başlattığını gazetecilere anlatan Othan, “Basın yoluyla Kağızman’daki bir ailenin durumunu öğrendik, okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz öncülüğünde sınıflarımızda yardım kampanyası başlattık. Arkadaşlarımızla birlikte yangından zarar gören ailemiz için çeşitli kıyafet ve malzeme yardımları yapmaya çalıştık. Okuduğumuz haberde yangında özellikle okul kıyafetleri ve okul eşyaları da zarar gören kardeşlerimiz için onların o ihtiyaçlarını karşılamak istedik. Topladığımız yardımları 9 arkadaş koliler haline getirdik ve yardımları ailemize ulaştırdık.” dedi.

Hüsnü M. Özyeğin Anadolu Lisesi olarak amaçlarının farkındalık yaratmak olduklarını ifade eden Othan, “Yardımlaşma bilincine sahip bireyler olarak biz dayanışmanın yaşatacağına inanıyoruz. Umarım amacımıza ulaşıp ailemize faydalı olabiliriz.” diye konuştu.

Okuduğu haberin kendilerini çok etkilediğini de kaydeden Othan, “Çünkü bulunduğumuz şehirdeki olumsuz hava şartları ve koşulları insanları çok zorlarken böyle bir durumun yaşanması çok zor. Bütün arkadaşlarımızla birlikte bir seferberlik başlattık, elimizden geldiği kadarıyla yardım etmeye çalıştık ve en hızlı sürede elimizden geldiğince yardımda bulunduk.” şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Beyza Yiğit ise “Türkiye çok büyük bir yangın geçirdi ve biz yangının ne kadar acı olduğunun farkındayız. Biz bu farkındalığı edindik ve diğer insanlar da edinsin diye böyle bir kampanya başlattık. Amacımız daha çok insanlara güzel şeyleri hissettirmek.” ifadesini kullandı.

evi-yanan-aileye-ogrencilerden-destek-(9).jpgevi-yanan-aileye-ogrencilerden-destek-(2).jpgevi-yanan-aileye-ogrencilerden-destek-(3).jpgevi-yanan-aileye-ogrencilerden-destek-(4).jpgevi-yanan-aileye-ogrencilerden-destek-(5).jpgevi-yanan-aileye-ogrencilerden-destek-(6).jpgevi-yanan-aileye-ogrencilerden-destek-(8).jpgevi-yanan-aileye-ogrencilerden-destek-(10).jpgevi-yanan-aileye-ogrencilerden-destek-(11).jpgevi-yanan-aileye-ogrencilerden-destek-(12).jpgevi-yanan-aileye-ogrencilerden-destek-(13).jpgevi-yanan-aileye-ogrencilerden-destek-(14).jpgevi-yanan-aileye-ogrencilerden-destek-(7).jpegevi-yanan-aileye-ogrencilerden-destek-(1).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler