Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen güven tazeledi

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen güven tazeledi

Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti’nin (KKDGC) Olağan Genel Kurulunda Başkanlığa Ercüment Daşdelen yeniden seçilerek güven tazeledi.

Cemiyet merkezinde gerçekleşen Olağan Genel Kurulda, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan oluşturuldu.
Yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporlarının okunarak ibrasının ardından yeni yönetim ve denetleme kurulu seçimlerine geçildi.
Tek listeyle girilen seçim sonucunda Ercüment Daşdelen, Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına yeniden seçilerek güven tazeledi.
Yönetim Kurulu asil üyeliklerine Didem Yılmaz, Burhan Akyıldırım, A. Erbil Hüryurt ve Turgut Kaya. 
Denetim Kurulu asil üyeliklerine ise Gümüşpala Kortağ, Ali Asker Daşdelen ve Volkan Karabağ seçildi.
Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına yeniden seçilen Ercüment Daşdelen, seçim sonunda üyelerine teşekkür ederek, ebediyete intikal eden gazetecileri de rahmetle andığını söyledi.
Bugün tüm dünyada yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4’ncü kuvvet olarak gazetecilik mesleğinin geldiğini belirten Daşdelen, “Basın meslek yasasının bir an önce çıkması gerekiyor. Bu konu Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun nezdinde de gündemde. Bir an önce merdiven altı gazeteciliğinden kurtulmak için basının sorunlarını daha kolay çözmek için basın meslek yasasının çıkması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.
“Kars’ta gazeteci olarak şehre ne gibi katkılarımız olur, yörenin insanına ne gibi faydalarımız olur düşüncesindeyiz” diyen Daşdelen, şöyle konuştu: “Birlik ve beraberlik içerisinde güzel hizmetlere imza atmayı diliyorum. Bizler hep birlikte güçlüyüz ve hep birlikte varız.”
Daşdelen, daha sonra tebrikleri kabul etti.
Ercüment Daşdelen Kimdir?
1981 yılında Kars merkezde doğdu.
İlköğrenimini Gazi İlkokulu, orta öğrenimini Atatürk Ortaokulu ve lise öğrenimini GAMP Endüstri Meslek ve Teknik Lisesinde Kars’ta tamamladı
1990’lı yıllardan itibaren gazetecilik mesleğine Kars basınının çeşitli kademelerinde çalışarak başladı.
1998 yılında merhum babası Öner Daşdelen’in kuruculuğunu yaptığı Önder Gazetesinde muhabirlik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü yaparak gazetecilik mesleğine devam etti.
1999 yılında İhlas Haber Ajansı muhabirliğini yaptıktan sonra, 2000 yılından 2016 yılına kadar 16 yıl Anadolu Ajansının Kars muhabirliğini yaptı. 
Gazetecilik meslek kuruluşlarının çeşitli illerde düzenlediği medya-eğitim seminerlerine katılarak başarıyla tamamlayıp sertifika, plaket ve başarı belgesi almaya hak kazandı. 
2011-2013 yılları arasında Kars’ta şubesi kurulan Anadolu Basın Birliği’nin ikinci başkanlığını yaptı.
2013 yılında Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulunda yönetim kurulunda yer alarak ikinci başkanlığını yaptı.
2013 yılında Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonunun kurucu üyeleri arasında yer aldı.
2016 ve 2019 yılında Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kurulunda Başkanlığa seçildi.
Ercüment Daşdelen, halen, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevinde olup, karsmedyası haber sitesi ve Kars Hakimiyet Gazetesinin Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü yapmakta ve sarı basın kartı sahibidir.

gazeteciler-cemiyeti-baskani-ercument-dasdelen-guven-tazeledi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler