Kars’ta Geleneksel Bayramlaşma Protokol ve Vatandaşları Buluşturdu

Kars’ta Geleneksel Bayramlaşma Protokol ve Vatandaşları Buluşturdu
Kars Valisi Ziya Polat’ın ev sahipliğinde, Kurban Bayramı vesilesiyle Polisevi’nde geniş katılımlı bir bayramlaşma töreni gerçekleştirildi.

Kent protokolünün yanı sıra toplumun her kesimini bir araya getiren programa AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, Kafkas Üniversitesi Rektörü Hüsnü Kapu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin onur konukları ise her bayramda olduğu gibi yine aziz şehitlerin emaneti olan aileleri ve kahraman gaziler oldu.

Programda konuklarına hitap eden Vali Ziya Polat, bayramların kırgınlıkların unutulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının zirveye ulaştığı müstesna günler olduğunu vurguladı. Kurban ibadetinin özünde paylaşmak ve gönül köprüleri kurmak olduğunu belirten Vali Polat, bayram coşkusunun yetimler, öksüzler, yaşlılar ve şehit aileleriyle paylaşılarak büyütülmesi gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca vatandaşların huzurlu ve güvenli bir bayram geçirmesi için tüm kolluk ve sağlık ekiplerinin görev başında olduğunu hatırlatan Polat, yola çıkacak sürücüleri de trafik kurallarına uymaları konusunda hayati bir dille uyardı.

Vali Polat'ın ardından söz alan AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın da bayrama bir kez daha huzurla kavuşmanın mutluluğunu paylaştı. Bayramların toplumsal bağları kuvvetlendiren ve insani değerleri hatırlatan en önemli manevi iklimlerden biri olduğunu ifade eden Çalkın, bu mübarek günlerin tüm İslam alemine ve insanlığa barış, adalet ve merhamet getirmesini temenni etti. Protokol üyelerinin ve davetlilerin samimi bir ortamda tek tek bayramlaşmasının ardından program iyi dileklerle sona erdi.

karsmanset1-005.jpg

karsmanset-004.jpg

Kaynak:Onur Ariç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir