Geleneksel Harakani Sofrası Her Yıl Olduğu Gibi Bu Ramazan Ayında da Şehrimizde Kuruldu

Geleneksel Harakani Sofrası Her Yıl Olduğu Gibi Bu Ramazan Ayında da Şehrimizde Kuruldu

Uluslararası Harakani Kültür Vakfı, Vakıflar Erzurum Bölge Müdürlüğü iş birliğiyle “Geleneksel Harakani Sofrası”nı bu yıl da kurarak binlerce vatandaşı aynı gönül çatısı altında buluşturdu.

İsmini, Kars’ın manevi mimarı olan Harakani Hazretleri’nden alan bu anlamlı sofra; paylaşmanın, dayanışmanın ve kardeşliğin sembolü oldu.

Kurulan sofrada birlik ve beraberlik mesajları verilirken, Harakani Hazretleri’nin ; “Her kim bu kapıya gelirse ekmeğini verin, inancını sormayın” anlayışı bir kez daha hatırlatıldı.

Uluslararası Harakani Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Seyfullah Uzgur, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Harakani Sofrası sadece bir yemek organizasyonu değil; gönüllerin buluştuğu, kardeşliğin pekiştiği bir irfan meclisidir. Bu şehir, Harakani Hazretleri’nin emanetidir. Bizler de bu emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

Programa çok sayıda vatandaş katılırken, özellikle gençlerin ve ailelerin yoğun ilgisi dikkat çekti. Organizasyon boyunca dualar edildi, birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Kars’ın manevi atmosferine yakışır şekilde kurulan Geleneksel Harakani Sofrası, her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da sosyal dayanışma kültürüne önemli bir katkı sunuyor.

karsmanset-001.jpg

Kaynak:Uğur İbrahim Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler