Gençler Kars'ın tarihi ve manevi mekanlarını tanıyor

Gençler Kars'ın tarihi ve manevi mekanlarını tanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında Kars İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü gençlere yönelik faaliyetlerine devam ediyor.

Kars’ta Kredi ve Yurt Kurumu (KYK) yurtlarında kalan kız öğrencilere yönelik Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve İl Gençlik Koordinatörleri, şehrin manevi değerlerini tanıtmaya yönelik geziler düzenlemeye devam ediyor.
Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve İl Gençlik Koordinatörü Meryem Sarıgül ile ADRB Vaizi Ayten Oğul koordinelerinde ve Kafkas Üniversitesi Ebu’l-Hasan Harakani Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Alparslan Kartal ve cami görevlileri rehberliğinde gerçekleştirilen ziyaretlerde öğrenciler tarihi camiler hakkında bilgi alarak şehrin manevi değerlerini tanıma fırsatı buldular.
Bu kapsamda Evliya Camiinde öğrencilerle bir araya gelen İl Gençlik Koordinatörü Meryem Sarıgül, “Gençlerimize serhat şehrimiz olan Kars'ı tanıtmak ve şehrimizin manevi mimarlarından olan Ebu’l-Hasan Harakani’nin hayatını daha iyi anlamak amacıyla Kredi ve Yurt Kurumu (KYK) yurtlarında kalan kız öğrencilerimizle bu gezimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Gezilerimize önümüzdeki zamanlarda da düzenli olarak devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Program, öğrencilere yapılan ikram ile sona erdi.

Önceki ve Sonraki Haberler