Germencik’te kriz merkezi toplandı
Meteoroloji ve AFAD'ın çok kuvvetli yağış uyarısı sonrası Germencik'te, Kaymakam Sultan Doğru başkanlığında İlçe AFAD Kriz Merkezi toplandı.
Meteoroloji ve AFAD'ın çok kuvvetli yağış uyarısı sonrası Germencik'te, Kaymakam Sultan Doğru başkanlığında İlçe AFAD Kriz Merkezi toplandı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile AFAD Başkanlığı tarafından yapılan çok kuvvetli yağış ve sağanak uyarısı sonrası Germencik'te Afet ve Acil Durum Kriz Merkezi toplandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD Başkanlığı tarafından il genelinde beklenen çok kuvvetli yağış ve sağanak yağış riskine ilişkin yapılan uyarılar kapsamında, Germencik'te muhtemel afet durumlarına karşı hazırlıklar artırıldı. Bu doğrultuda, Germencik Kaymakamı Sultan Doğru başkanlığında İlçe AFAD Kriz Merkezi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, ilçede meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı alınacak tedbirler, kurumlar arası koordinasyon ve müdahale planları ele alındı. Yetkililer, yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını ve benzeri risklere karşı ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirterek, vatandaşların Meteoroloji ve resmi kurumlar tarafından yapılacak uyarıları dikkate almaları konusunda çağrıda bulundu.
Germencik Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada "Meteroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD Başkanlığı tarafından bildirilen ilimiz genelindeki çok kuvvetli yağış, sağanak yağış riski uyarısı kapsamında Kaymakam Sultan Doğru Başkanlığında ilçe Afad Kriz Merkezi toplandı" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: