Gümüşhane’de Mescid-i Aksa için basın açıklaması

Gümüşhane’de Mescid-i Aksa için basın açıklaması

Gümüşhane'de sivil toplum kuruluşları, Mescid-i Aksa ve Filistin'de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Gümüşhane'de sivil toplum kuruluşları, Mescid-i Aksa ve Filistin'de yaşananlara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Gümüşhane Sivil Toplum Platformu tarafından Kemaliye Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, İsrail'in Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik uygulamalarına tepki gösterildi.

Basın açıklamasını Türkiye Diyanet Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Fatih Koç okudu. Koç, açıklamasında Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine vurgu yaparak, Filistinli esirler hakkında verilen idam kararlarına karşı sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Koç açıklamanın devamında "Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın Ramazan boyunca ibadete kapatılmasını ve Filistinli mahkûmların idamına yönelik İsrail Meclisinde alınan haksız kararları protesto ediyoruz. Bir an önce bu yanlıştan dönülmesini ve Müslümanların özgürce ibadet edebilmesi için Mescid-i Aksa'nın ibadete açılmasını istiyoruz. Ayrıca Gümüşhane kamuoyunun da bu husustaki duyarlılığını canlı tutmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler