Gürcü Türk heyeti geldi

Gürcü Türk heyeti geldi

Gürcistan'ın Borçalı Bölgesinde yaşayan Karapapak Türkleri, deprem bölgesine yardım amaçlı 3 tır gönderdi.

Volkan KARABAĞ

Gürcistan'ın Borçalı Bölgesinde yaşayan Karapapak Türkleri, deprem bölgesine yardım amaçlı 3 tır gönderdi.

Kahramanmaraş merkezli 10 ili vuran depremlerin ardından yurt dışından çok sayıda ülke ve uluslararası kuruluştan destek ve yardımlar gelmeye devam ediyor.

Gürcistan'ın eski Enerji Bakan Yardımcısı ve Gürcistan Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Hüseyin Yusubov ile Gürcistan eski milletvekili Ramiz Bekirov'un koordinesinde Gürcistan'ın Borçalı Bölgesinde yaşayan Karapapak Türkleri, deprem bölgesine yardım amaçlı 3 tır gönderildi.

Kars'a ulaşan tırları Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz AFAD İl Müdürlüğünde karşıladı. Yardım tırlarının içeriği ile ilgili yapılan toplantının ardından Vali Öksüz ve beraberindekiler tırları deprem bölgesine uğurladı.

Gürcistan eski milletvekili Ramiz Bekirov Türkiye ile birlikte olduklarını, enkazdan her çıkan vatandaş için sevindekilerini, vefat edenlerin de acısını yaşadıklarını söylerken, Gürcistan'ın eski Enerji Bakan Yardımcısı, Gürcistan Azerbaycanlıları Kongresi Başkanı Hüseyin Yusubov ise "Gürcistan'daki Borçalı Türkler arasında yardım seferberliği başlattık. Bu yardıma her aile katıldı. Gürcistan bizim vatanımızdır, Azerbaycan ve Türkiye bizim milli devletimizdir. Biz güçlü Türkiye görmek istiyoruz, güçlü bir Türkiye güçlü Gürcistan demektir. Türkiye eşi benzeri olmayan bu felaketin üzerinden en kısa sürede gelecektir." dedi.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz de, "Depremden etkilenen vatandaşlara yardımlarımızı sürdürüyoruz. Her türlü yardımımız, Kars'taki vatandaşların gönülden yaptıkları desteklerle bölgeye gönderdik ve göndermeye devam ediyoruz. Yurtdışından da yardımlar geliyor, destek veren ülkelere teşekkür ediyoruz. Gürcistan'daki kardeşlerimiz yardım gönderdi bize ulaştırdılar. Bu zor günde verdikleri destek çok kıymetledir, kardeşimiz olan Azeri kardeşlerimize verdiği bu destek bizler için çok önem taşıyor. Azerbaycan'ı tek millet iki devlet olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.

gurcu-turk-heyeti-geldi-4.jpeggurcu-turk-heyeti-geldi-2.jpeggurcu-turk-heyeti-geldi-1.jpeggurcu-turk-heyeti-geldi-3.jpeggurcu-turk-heyeti-geldi-5.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler