Hakan Topçu, HDP’den Milletvekilliği için aday adaylık başvurusunu yaptı

Hakan Topçu, HDP’den Milletvekilliği için aday adaylık başvurusunu yaptı

Öğretmen Hakan Topçu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Başkanlığına giderek 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerinde Kars Milletvekili aday adayı olarak başvurusunu yaptı.

İl Başkanı Cengiz Anlı’ya başvuru dilekçesini veren aday adayı Topçu ayakkabı boyacılığı serüveni ile başladığını ifade ederek, “Değerli Kars Halkı ülkede yaşanan deprem ve sel felaketiyle yaşamını yitiren insanlarımızın derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Tüm ölen vatandaşlarımız için Allahtan rahmet kalanlara sabır diliyorum. Kars’ta 13 yaşında eski sinemanın orda ayakkabı boyacılığı ile başladığım serüvenime, çok sevdiğim öğretmenlik ve sendika başkanlığından istifa ederek, ülkenin sorunlarını çözmede demokrasiyi, adaleti ve barışı öneren partim HDP den aday adaylığı başvurumu, Parti yöneticilerime yaptım.” dedi.

Topçu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kars sokaklarında herkesin sorduğu soru “Bu şehrin sahibi yok mu?” Evet, Bu kadim şehrin aslında hep sahipleri vardı, var olacaklar ve mutluydular, mutlu olacaklar. Fakat dezavantajlı olan iklimi, ulaşımı, üretime dayalı olmayan ekonomik koşulları, işsizlik, ırkçılık, çeteleşmeler, sağlık imkânlarının elverişsizliği, eğitim koşullarının azlığı, iktidarın atadığı iş bilmez, liyakatsiz bürokratlar nedeniyle terk etti ve terk ediyorlar. Tüm siyasi partiler denenmiş hırsızlık, yolsuzluk, borçlu devredilen belediyeler ile şehir adeta kangrene dönüşmüş, liyakatsiz atamalar ve kayyum siyasetiyle adeta ölüme terk edilmiştir. Siyasetçilerin hiçbirinin on beş gün üst üste kalamadığı, gelen milletvekillerinin bırakın akrabalarını işe almayı, akrabalarının tanıdığını bile yolsuzluk ile kamu kurumlarına liyakatsiz yerleştirdiğini görmekteyiz. Kars’ta birçok insanımız toprak damlı evlerde barınmaya çalışırken, öğrencilerimiz koşulları iyi olmayan okullarda eğitim görmeye çalışırken, Karsın en güzel ve tarihi yapılarının çeşitli gerici dernek ve vakıflara tahsis edilerek heba edildiğini görmekteyiz İŞKUR, Kızılay, Afat gibi kurumların deprem ve selde görüldüğü gibi şehrimizde de iktidar yetkililerinin at oynattığı alanlara ve çalışanlarının iktidardan aldıkları güçle mevcut iktidar partisi ve ortağı olan partinin birer üyesi gibi çalışmaktadırlar. %40‘nın günlük çalıştığı %30’nun işsiz olduğu geriye kalanının öğrenci, emekli ve memur askerden oluştuğu bir şehirde, hala yolsuzluk ve hırsızlığı tescillenmiş kişilerin bu şehrin yönetimine talip olduklarını görmekteyiz ,serhat şehrimizin 14 Mayısta onlara en iyi cevabı vereceğinden hiç şüphemiz yoktur.

AKP ve MHP sistemi tekçi, gerici, ayrıştıran zihniyetiyle mutsuz bir topluluk yaratmış, küçük bir kesim ise bu sistemden yararlanarak haksız kazançla mutlu olduğunu zannetmektedir. Emekçiyi, ezileni, yitirileni değil, talanı, katliamı ve kayyumculuğu seçmiş bu faşizmi hep birlikte devirebiliriz. Bu haksızlıklara karşı olan HDP’nin terörize edilerek yandaş medya ile halka gösterilmesi karşısında hep birlikte olmalıyız. Faşizme karşı HDP de birleşelim. Yaşasın halkların kardeşliği, Yaşasın HDP.”

ab2ab259-e3da-4726-be28-018e999b46b0.jpgffd891b9-8a47-4e4a-a575-c55e357d7605.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler