Hırsızlık için girdiği adreste ev sahiplerini bıçaklayan şahıslar tutuklandı

Hırsızlık için girdiği adreste ev sahiplerini bıçaklayan şahıslar tutuklandı

Kars’ta babasının kredi kartını izinsiz kullanan ve bu borcu kapatmak için hırsızlık amacıyla girdikleri evde ev sahibi çifti bıçakla yaralayan 3 şüpheli şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, 11 Şubat 2022 tarihinde saat 01.00 sıralarında Kars’ın Sarıkamış İlçesine bağlı Yukarı Şehitler Mahallesinde meydana geldi.

E.Ç. (20), S.S. (20) ve M.İ (17), hırsızlık amacıyla M.B. ve H.B. çiftinin evine girdi. Hırsızlık şüphelilerini fark eden çift bağırıp, komşulardan yardım istedi. Bu sırada arbede çıkarken, bacakları olmayan H.B. ve eşi, şüpheliler tarafından bıçaklanmaları sonucu yaralandı. Hırsızlık şüphelileri de 50 bin lira ve ziynet eşyaları ile evden kaçtı. Komşuların ihbarıyla eve gelen polis ekipleri, inceleme yapıp, çalışma başlattı. Yaralanan çift ise sağlık görevlilerince kaldırıldığı Sarıkamış Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahale sonrası Kars Harakani Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Sağlık durumunun ağır olduğu belirtilen M.B., buradan da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gönderildi.

Öte yandan şüpheli şahıslar, polis ekiplerince sabah saatlerinde markette alışveriş yaparken yakalanıp, gözaltına alındı. Şüpheliler üzerlerindeki elbiseleri değiştirerek, kanlı elbiseleri de sobada yakmaya çalıştı. Ekiplerce sobadan çıkartılan kanlı elbiseler muhafaza altına alındı.

Emniyette sorguya alınan şüphelilerden M.İ., babasının kredi kartıyla 14 bin liralık alışveriş yaptığını ve borcu kapatmak için hırsızlık yaptığını, arkadaşlarıyla beraber girdikleri evde ev sahibi çiftle karşılaştıklarında ise paniklediklerini ve pişman olduğunu beyan etti. E.Ç. ve S.S. ise ifadesinde suçlamayı kabul ederek pişman olduklarını söylediler.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi hakim karşısına çıkan şüpheli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

hirsizlik-icin-girdigi-adreste-ev-sahiplerini-bicaklayan-sahislar-tutuklandi-(1).jpeghirsizlik-icin-girdigi-adreste-ev-sahiplerini-bicaklayan-sahislar-tutuklandi-(2).jpeghirsizlik-icin-girdigi-adreste-ev-sahiplerini-bicaklayan-sahislar-tutuklandi-(3).jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler