Hırsızlık malı satın alana suçüstü

Hırsızlık malı satın alana suçüstü

KURUYEMİŞ, SİGARA VE OYUNCAK ÇALAN HIRSIZ ZANLISI TUTUKLANDI

Hırsızlık malı satın alana suçüstü

KURUYEMİŞ, SİGARA VE OYUNCAK ÇALAN HIRSIZ ZANLISI TUTUKLANDI

Kars Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri şehir merkezinde 4 Ağustos gecesi bir kuruyemişçi ve oyuncakçıda yaşanan hırsızlık olayını aydınlattı. Çalınan malların bir işyerine nasıl satıldığı güvenlik kameralarına an be an yakalandı. Polisler, 20 ayrı işyerine ait 520 saatlik kamera görüntülerini tarayarak hırsızlık mallarının teslimi belirleyerek şüphelilere ulaştı. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada; Kars merkez Orta Kapı Mahallesi Atatürk caddesinde yeni faaliyete giren bir kuruyemişçi ve bir oyuncakçının 4 Ağustos gecesi soyulmasının yürütülen titiz çalışmayla aydınlatıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre; işyeri sahiplerine büyük miktarda zarar veren hırsızlığın çözülmesi için ilk aşamada işyerlerine giriş çıkışların sağlandığı Kazım Paşa ve Atatürk caddeleri arasında bulunan harabeler kısmı ele alındı. Buradan hırsızlığın yapılabileceği değerlendirildi ve bu bağlamda, Atatürk, Kazım Paşa, Karabağ, Faik Bey, Yeni Pazar, Kazım Bey Caddesi ve 8 farklı yerde bulunan mobeseler ile 20 ayrı işyerine ait toplam 520 saatlik kamera görüntüleri sabırla izlendi. Çalışmada hırsızlık olayını gerçekleştiren şüpheli veya şüphelilere ulaşamayan emniyet ekiplerinin hırsızlık olayının yaşandığı işyerlerinin arka alanı olan harabeler kısmına odaklanarak, bu alanı gören bir bankaya ait güvenlik kameralarını incelendi ve olayın aydınlatılması sağlandı.

Kamera görüntülerinde; mevcut banka arka çaprazında faaliyet gösteren kuruyemişçiye saat: 22:30 sıralarında elinde sigara dolu poşetlerle şüpheli bir şahıs geliyor ve elindeki poşetleri işyerine bırakıyor. Bir süre sonra bir araç işleri önüne yanaşarak bırakılan hırsızlık mallarını alıp uzaklaşıyor. Şüpheli şahıs 10 dakika sonra tekrar elinde sigara dolu poşetlerle gelerek malları işyerine bırakıyor. Bir araçta işyeri önünde durarak bu anı perdelemeye çalışıyor. Tekrar bir araç gelerek bırakılan hırsızlık malları alıyor. 2 sefer gerçekleşen bu gidiş gelişlerde toplam 9 poşet sigarayı adrese bırakıp işyerinden ayrıldığı görülen şüpheli gözden kayboluyor. Ardından da işyeri sahibi hiçbir şey olmamış gibi dükkanı kilitleyerek evine gidiyor.

Titiz bir çalışma ve dikkatle aydınlatılan olayla ilgili hırsızlık malını satın alan 3 şahıs ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Hırsızlık şüphelisi G.B. ise tutuklanarak cezaevine konuldu. kha 

Önceki ve Sonraki Haberler