İftar çadırına yoğun ilgi

İftar çadırına yoğun ilgi

Kars'ın Kağızman ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye tarafından kurulan iftar çadırına yoğun ilgi devam ediyor.

İftar çadırına yoğun ilgi

Kars’ın Kağızman ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye tarafından kurulan iftar çadırına yoğun ilgi devam ediyor.

Kağızman düğün salonunda verilen iftar yemeğine her akşam misafirler, yolcular ve ihtiyaç sahibi yaklaşık 500 kişi katılıyor. Kağızman Kaymakamı Kemal Duru, her akşam iftar öncesi iftar çadırına gelerek, incelemelerde bulunduktan sonra ezanın okunmasıyla birlikte kazanların başına geçerek kendi elleriyle vatandaşlara yemek servisi yapıyor.

Mübarek Ramazan ruhunun sadece aç kalmak olmadığını ve bütün açların halinden anlamak gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Duru, “Ramazan sadece aç kalmak değil açların halinden anlamaktır. Muhtaçlara yardım etmek, birlik ve beraberliktir. Biz de Kağızman’a yakışır bir şekilde birlik ve beraberlik ortamında her akşam halkımız ile birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

KAĞIZMAN HALKI, YARDIM SEVERLİĞİ VE MİSAFİRPERVERLİĞİ İLE BİLİNİR

İftar yemeği vermek isteyen hayırseverlere de çağrıda bulunan Kaymakam Duru: “Kağızman halkı, yardım severliğiyle ve misafirperverliğiyle bilinir. İftar çadırına yardım etmek isteyen vatandaşlarımızın özellikle kamu kurumlarıyla irtibata geçmelerini istiyoruz. Kaymakamlığımız ve ilgili kurumlara yapılan yardımları bizler kendi ellerimizle yerlerine ulaştırıyoruz. Bu mübarek Ramazan ayında iftar çadırına veya başka yerlere yardım yapmak isteyen hayırseverlerimizin yardımlarının sağlıklı bir şekilde yerine ulaşabilmesi için mutlaka ama mutlaka kurumlarla irtibata geçerek o kurumun yazı işleri müdürlüğünün verdiği hesap numaralarına yardım yapmaları gerekir. Ayrıca vatandaşlarımız unutmasınlar ki, Kaymakamlık olarak vatandaşların yaptıkları yardımların anında yardıma muhtaç kişilere ulaştırılması bu mübarek günlerde yüzleri güldürülecektir. Vatandaşlarımızın yapacakları yardımları şimdiden ‘Allah kabul etsin’” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler