Iğdır Sanayi Sitesinde patlama: 2 ölü 16 yaralı

Iğdır Sanayi Sitesinde patlama: 2 ölü 16 yaralı

Iğdır Küçük Sanayi Sitesinde meydana gelen patlamada 2 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Edinilen bilgilere göre bugün 11.00 sıralarında sanayi sitesinde oksijen tüpü satan bir iş yerinde  patlama meydana geldi.

Patlama sonucu çevrede bulunan 20’ye yakın iş yeri zarar gördü. Patlamada ilk belirlemelere göre Esat Bağcı isimli usta ile bir esnaf  hayatını kaybetti. 3’ü ağır 16 kişi de ağır yaralandı. Iğdır Devlet hastanesine kaldırılan yaralıların tedavisi sürüyor.

Patlamanın ardından meydana gelen yangına Iğdır Belediyesi itfaiye ekipleri ile emniyet müdürlüğüne ait TOMA aracı ile müdahale edilerek söndürdü. AFAD ekipleri ve sağlık çalışanları da patlamanın meydan geldiği işyerinde inceleme ve arama başlattı. Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, olay yerine gelerek bizzat çalışmaları kontrol etti.

Kaz ile ilgili olarak açıklamada bulunan Başkan Yikit, olay yerinde tüp gaz patlaması nedeniyle patlama meydana geldiğini belirterek, olayda ilk tespitlere göre 2ölü ve çok sayıda yaralı olduğunu söyledi.

Iğdır Emniyet  Müdürü  Melih Ekici de olay yerine gelerek çalışmalara nezaret etti. Emniyet  güçleri olay yerinde tedbir alarak vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı.

Vali Ünlü: “Can kayıplarımız var”

Öte yandan Iğdır Valisi Enver Ünlü, Iğdır Küçük Sanayi Sitesinde meydana gelen patlamanın ardından devlet hastanesine giderek yaralıları ziyaret etti. Vali Ünver, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, Belediye Başkanı Murat Yikit ve Sağlık Müdür Yardımcısı Taner Başaran ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Iğdır Valisi Ünlü:  “2 ölü ve 2 ağır yaralı var. Olayı duyunca bütün ekipleri bölgeye sevk ettik. Tüp deposunda patlama olmuştur. 2 can kaybı var. Bir vatandaşımız maalesef hayatını kaybetti. Yaralılarımızda var. Durumları iyi. Ayrıca henüz ulaşamadığımız bir esnafımız var ve O’nda ulaşmaya çalışıyoruz. İnşallah ulaşacağız. Şiddetli patlama meydana gelmiş. İş yerlerinde hasarlar var. Arama kurtarma  çalışması devam ediyor. Üzücü bir olay oldu. Iğdır’a yakışmayan bir sanayi sitemiz var. Defalarca taşınmasını istedik. İnşallah bu faciadan bir ders çıkararak yeni bir sanayi sitesi yapılır. Burada oksijen tüpü olmamalıydı. Soruşturma başlatıldı.” dedi.

igdir-sanayi-sitesinde-patlama-2-olu-16-yarali-(1).jpgigdir-sanayi-sitesinde-patlama-2-olu-16-yarali-(2).jpgigdir-sanayi-sitesinde-patlama-2-olu-16-yarali-(3).jpgigdir-sanayi-sitesinde-patlama-2-olu-16-yarali-(4).jpgigdir-sanayi-sitesinde-patlama-2-olu-16-yarali-(5).jpgigdir-sanayi-sitesinde-patlama-2-olu-16-yarali-(6).jpgigdir-sanayi-sitesinde-patlama-2-olu-16-yarali-(7).jpgigdir-sanayi-sitesinde-patlama-2-olu-16-yarali-(8).jpgigdir-sanayi-sitesinde-patlama-2-olu-16-yarali-(9).jpgigdir-sanayi-sitesinde-patlama-2-olu-16-yarali-(10).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber