İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'na sanayi tipi bulaşık makinesi

İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'na sanayi tipi bulaşık makinesi

Susuz 75. Yıl İncesu Köyü İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'na sanayi tipi bulaşık makinesi hediye ettiler

Tacettin DURMUŞ

Humans First Kulübü, Susuz 75. Yıl İncesu Köyü  İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'na sanayi tipi bulaşık makinesi hediye etti.

Amerika’da öğrenim gören lise öğrencileri tarafından kurulan Humans First Kulübü edindiği misyon ile Türkiye’de Kars’ın Selim ve Susuz ilçelerinde muhteşem bir organizasyona imza attı.

Başkanlığını Lal Yatağan’ın yürüttüğü Humans First Kulübü yapmış olduğu faaliyetlerle insani değerleri ön planda tutan eğitimde farkındalık çalışmaları yürütüyor.

Türkiye’den Amerika’ya eğitim almak için giden lise öğrencileri tarafından kurulan ve faaliyetlerinde Amerika, Türkiye, Çin ve Hindistan’dan birçok genci çatısı altında toplayan Humans First Kulübü tüm insanlara sevgiyle dokunmanın gerekliliğini anlatıyor ve düzenlenen etkinliklerde bu farkındalığa dikkat çekiyor.

Lal Yatağan tarafından 2019 yılı Haziran ayında Kars’ın Selim ve Susuz ilçelerinde düzenlenen ve Gönül Ceylin Şener, Aleyna Baki, Selim İyidirli, Belçim Kahrıman, Özge Mant, Ata Öztürk ve Neva Karakuzu katılımlarıyla gerçekleştirilen “Doğu’ya Köprü Projesi” kapsamında bir hafta süreyle kulüp birçok faaliyette bulundu. 

Eskişehir Üniversitesi’nden akademisyenlerin ve İstanbul’dan profesyonellerin katılımıyla desteklenen bu projede Lal Yatağan ve diğer katılımcılar, Karslı öğrencilerin özgüvenlerini geliştirmelerine yardımcı olacak etkinliklerde bulundu.

Humans First Kulübü oyunlarla İngilizce dersi ile birlikte drama ve müzik alanlarında da bilgi birikimlerini Karslı öğrencilere aktardırlar.

Düzenlenen etkinliklerde kariyer seçimi, stres yönetimi, çocuk hakları ve özgüven gelişimi konularında akademisyenler tarafından öğrencilere eğitim verildi. Alzheimer hastalığı konusunda bilgilendirilme yapılarak öğrencilerin Alzheimer hastalığı konusunda bilinçlenmeleri sağlandı.

Bu etkinlikler sonrasında çeşitli zamanlarda Kars’ın Susuz ilçesi 75. Yıl İncesu Köyü  İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu yemekhanesinin ihtiyacı olan bulaşık makinesi için Humans First Kulübü çeşitli etkinliklerde bağış toplayarak bu ihtiyaç için okula bulaşık makinesi hediye ettiler.

Humans First Kulübü, Lal Yatağan başkanlığında önümüzdeki dönemlerde faaliyetlerini genişleterek topluma ve bireylere daha fazla katkı yapmayı amaçlıyor.

Susuz 75. Yıl İncesu Köyü  İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri adına, Humans First Kulübü üyelerine ve başkanı Lal Yatağan’a teşekkür eden Okul Müdürü Akif Yahşi, bu tür desteklerin çok önemli olduğunu ve yardımların artarak devam etmesinin önemli katkılar sağlayacağını, söyledi.

imkb-yatili-bolge-ortaokuluna-sanayi-tipi-bulasik-makinesi-(1).jpgimkb-yatili-bolge-ortaokuluna-sanayi-tipi-bulasik-makinesi-(2).jpgimkb-yatili-bolge-ortaokuluna-sanayi-tipi-bulasik-makinesi-(3).jpgimkb-yatili-bolge-ortaokuluna-sanayi-tipi-bulasik-makinesi-(4).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler