İşsizlerin İş Umudu TYP

İşsizlerin İş Umudu TYP

Kars Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Akyaka'da bulunan ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı okullarda 50, Akyaka KHGB'de 10 ve Akyaka Belediyesinde 20 kişi olmak üzere toplamda 80 kişi 8 ay boyunca çalışarak ailesine ekmek götürecek.

İşsizlerin İş Umudu TYP

Kars Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Akyaka’da bulunan ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı okullarda 50, Akyaka KHGB’de 10 ve Akyaka Belediyesinde 20 kişi olmak üzere toplamda 80 kişi 8 ay boyunca çalışarak ailesine ekmek götürecek.

Kadınlar,35 yaş üstü bireyler ile eski hükümlü ve terör mağdurlarının öncelikli olarak kuraya katılma hakkı elde ettiği TYP kurslarına beklenenin üzerinde yoğun başvuru olması nedeniyle noter kurası çekildi. Akyaka’da toplamda 80 asıl 40 yedek katılımcının belirlendiği kuralar Akyaka kaymakamlığı Toplantı salonu ve Belediye Düğün salonunda yapılan çekilişe Kars Çalışma ve İş Kurumu il müdürlüğünün gözetiminde noter huzurunda çekildi. Kura sonuçlarının ardından kimi işsizlerin sevindiği kimi işsizlerin hayal kırıklığına uğradığı görüldü. İş Kur il Müdürlüğünce yapılan incelemenin ardından çalışmasında sakınca olmayan kursiyerlerin bina ve okul temizliği ile çevre düzenlemesi işlerinde 8 ay boyunca çalışması planlanmakta. kha

Önceki ve Sonraki Haberler