Jandarma Genel Komutanlığı ’Savaşçı Yarışması’ ödül töreniyle sona erdi

Jandarma Genel Komutanlığı ’Savaşçı Yarışması’ ödül töreniyle sona erdi

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Savaşçı Yarışması', Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı'nda düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen "Savaşçı Yarışması', Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı'nda düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. 22-26 Aralık 2025 tarihleri arasında icra edilen faaliyetin son gününde, dereceye giren birliklere ödülleri takdim edildi.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende yarışma sonuçları açıklandı. Yapılan teknik değerlendirmeler sonucunda; Ankara 3'üncü JOPER Tabur Komutanlığı birinci, Ankara 4'üncü JOPER Tabur Komutanlığı ikinci, Bitlis JÖH Tabur Komutanlığı ise üçüncü oldu. Dereceye giren birliklere ve personele plaket ile hediyelerini Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı takdim etti. Ödül takdiminin ardından salonda bulunan tüm jandarma komandolar hep bir ağızdan Geleneksel Komando Andı'nı okudu.

Orgeneral Ali Çardakcı: "Yarışma kurumsal bir gelenek haline gelecek"

Törende konuşan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı, Foça'nın jandarma teşkilatı için önemini vurguladı. Orgeneral Çardakcı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün burada, Foça Jandarma Eğitim Komutanlığı'nda bu yıl ilk kez icra edilen ve gelecekte kurumsal bir gelenek haline getirmeyi hedeflediğimiz "Savaşçı Yarışması'nın kapanış töreni vesilesi ile sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet ve gurur duyuyorum. Kıymetli silah arkadaşlarım; Foça Komando Eğitim Komutanlığı geçmişten bugüne jandarmamızın en seçkin personelini yetiştiren disiplinin, cesaretin ve fedakarlığın simgesi olan müstesna bir eğitim yuvasıdır."

"Eğitim vizyonumuzu dünya kamuoyuna yansıtıyoruz"

Foça'da düzenlenen uluslararası faaliyetlerin marka değerine değinen Orgeneral Çardakcı, "Daha önce burada icra edilen 7. Boran Keskin Nişancı Yarışması dost ve müttefik ülkelerin katılımı ile uluslararası alanda önemli bir marka değeri kazanmış, jandarmamızın eğitim vizyonunu dünya kamuoyuna başarı ile yansıtmıştır" dedi. Personeli tebrik eden Çardakcı, "Hepinize görevlerinizde üstün başarılar diliyorum. Allah yolunuzu ve bahtınızı açık, bileğinizi güçlü eylesin" sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde karsmanset.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Önceki ve Sonraki Haberler