Jandarma komutanlığı doğal hayatı koruyor

Jandarma komutanlığı doğal hayatı koruyor

Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinin Bulakbaşı Köyü kırsalı Harmandüzü mevkiinde canlı mühre ( ötücü keklik) kullanarak tuzakla avlanan Şanlıurfalı M.H (43), B.K (47) ve Adıyamanlı N.K (53) üç şahıs Taşburun Jandarma Komutanlığı ekiplerince arazide yakalandı.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Yapılan kontrollerde ahşap kafes içerisinde dört adet canlı mühre olarak kullanılan dört adet keklik bir adet tuzağa el konularak ilgili şahıslara 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa ve 2017-2018 Merkez av komisyon kararlarına muhalefetten cezai işlem uygulandı. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı koruma ekiplerine haber verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü Av ve Yaban Hayatı koruma ekiplerince alınan keklikler Jandarma ekipleri ile birlikte doğaya salındı ve tuzak ve kafes ise yakılarak imha edildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu: 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa ve 2017-2018 Merkez av komisyon kararlarına muhalefet eden ilgili şahışların her birine Bin 137,00 TL. idari ve ele geçirilen dört adet canlı mühre için 2 bin 200 TL tazminat para cezası olmak üzere toplam 5 bin 611 TL. para cezası kesildi

Yaban Hayatını üreme döneminde benimseyen ve koruyan Karakoyunlu Kaymakamlığına ve Taşburun Jandarma Komutanlığımıza teşekkür ederim.” dedi.

jandarma-komutanligi-dogal-hayati-koruyor-(1).jpgjandarma-komutanligi-dogal-hayati-koruyor-(2).jpgjandarma-komutanligi-dogal-hayati-koruyor-(3).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler
Iğdırhaber